«Στα σχοινιά» ο Αναστασιάδης για τη λύση δύο κρατών!

Θύελλα στην Κύπρο μετά την αποκάλυψη ότι ο Πρόεδρος όχι μόνο το συζητούσε αλλά επεδίωκε και τη συναίνεση της Ε.Ε.

Πολιτική θύελλα -σε μια ιδιαιτέρως ευαίσθητη εθνικά στιγμή- προκαλούν στην Κύπρο οι καταγγελίες δημοσιογράφου για την υπόθεση με τις Χρυσές Βίζες, η οποία φαίνεται ότι συνδέεται με την «προθυμία» που φαίνεται πως επέδειξε στο παρελθόν ο Κύπριος Πρόεδρος να συζητήσει λύση «δύο κρατών» στην Κύπρο.

Στη Λευκωσία ζουν σε ρυθμούς σκληρού πολιτικού ροκ, μετά την παραίτηση του διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου Ανδρέα Παράσχου. Συγκεκριμένα, σε άρθρο του, ο κ. Παράσχος σημείωνε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης «εκμυστηρεύτηκε σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα» -ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα- ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, δηλαδή η αγορά κυπριακού διαβατηρίου από ευκατάστατους πολίτες τρίτων χωρών- άφηνε στο γραφείο του 300.000.000 ετησίως, που τα πήγαινε μετά στις Σεϊχέλες με ιδιωτικές πτήσεις. «Γι’ αυτό στο Μoν Πελεράν δεν πήρε Βαρώσι και Μόρφου και στο Κραν Μοντανά λύση» σημείωσε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Ύστερα από αυτό, η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Καθημερινή» -όπως καταγγέλλει η Ένωση Συντακτών Κύπρου- προέβη, ως μη όφειλε, σε απολογία διά επιστολής, εκ μέρους και ερήμην του, με αποτέλεσμα την παραίτησή του.

Το ζήτημα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις στην Κύπρο, που ανάγκασε χθες το απόγευμα τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει απάντηση στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων με την οποία διαψεύδει την εν λόγω αναφορά.

Όπως τόνισε, ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε συνομιλία με τον Νίκο Αναστασιάδη για τα «χρυσά διαβατήρια» και εξέφρασε την έκπληξή του για τα δημοσιεύματα.

Ακολούθησε γραπτή δήλωση και του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος ανέφερε: «Μετά την κατηγορηματική διάψευση από τον τέως πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα, θα ήθελα να καλέσω τον φίλο δημοσιογράφο Ανδρέα Παράσχο είτε να τεκμηριώσει όσα αβάσιμα προέβαλε στην πρόσφατη αρθρογραφία του ή να παραδεχθεί πως υπήρξε θύμα παραπληροφόρησης».

Είναι η δεύτερη διάψευση στην οποία αναγκάζεται να προβεί ο κ. Αναστασιάδης, αφού πολύ πρόσφατα είχε διαψεύσει και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι ο ίδιος τού είχε κάνει κουβέντα για λύση «δύο κρατών».

Στο ίδιο άρθρο, ο κ. Παράσχος, εκτός από την αναφορά στην υπόθεση των «χρυσών διαβατηρίων», έγραφε ότι «ξέρω όμως τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος για τη λύση δύο κρατών, που βολιδοσκοπούσε από το 2017 και εντεύθεν, είχε μιλήσει και σε μένα, και το έγραψα τον Μάρτιο του 2018 ότι “θα προσπαθούσε να εξασφαλίσει συναίνεση από την Ε.Ε. και τη σύμφωνη γνώμη του Αρχιεπισκόπου”». Αυτό όμως, από ό,τι φαίνεται, κάνουν ότι δεν το βλέπουν κάποιοι, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λευκωσία.

Αντιθέτως, προβάλλεται η απόφαση του -υποστηρικτή του Σχεδίου Ανάν- κ. Αναστασιάδη να συμμετάσχει στην «άτυπη πενταμερή» υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, που σκοπό έχει να ξανασερβίρει τη μετατροπή του κυπριακού κράτους σε… κοινότητα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα