Ποινές σε οπλίτες για παραγγέλματα στα αλβανικά!

Τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης και την επιβολή ποινών στους οπλίτες που εμφανίζονται σε βίντεο -το οποίο είδε προσφάτως το φως της δημοσιότητας- να δίνουν παραγγέλματα στα αλβανικά ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

«Στους δύο οπλίτες θητείας, άμεσα υπαιτίους, επιβλήθηκαν οι προσήκουσες για το μέγεθος του παραπτώματος που υπέπεσαν πειθαρχικές ποινές και ελέγχθηκαν πειθαρχικά τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα της μονάδας, για τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη απορρεουσών έμμεσων ευθυνών» ανέφερε ειδικότερα στην έγγραφη απάντησή του, που κατατίθεται στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο βίντεο κυκλοφόρησε στις 15 Ιανουαρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπό τον τίτλο «Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες», και το οποίο κινητοποίησε άμεσα τους επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Στο βίντεο εμφανίζονται δύο νεαροί που μιλούν άπταιστα αλβανικά, με τον έναν να στρέφεται προς μια ομάδα ατόμων, δίνοντας το παράγγελμα: «Επιλαρχία, προσοχή. Σημειωτόν, εμπρός, μαρς».

Εν τω μεταξυ, ο υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπος Πετρίδης πραγματοποίησε χθες επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, προσκεκλημένος του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Μάλιστα, οι δύο άνδρες είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ και οι αντιπροσωπίες των δύο χωρών προχώρησαν σε συνομιλίες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα