Πανηγύρια από Τσίπρα στα Σκόπια: Ζόραν, τα καταφέραμε

Επιστροφή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στον τόπο του εγκλήματος, όπου συμμετείχε στο… εορταστικό Φόρουμ των Πρεσπών

Την περιφρόνησή του για τη θέληση του ελληνικού λαού έδειξε ξανά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Σκόπια όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει στο Φόρουμ των Πρεσπών.

«Ζόραν, τα καταφέραμε» είπε πανηγυρικά στον Ζάεφ (άραγε τι κατάφεραν;), καλώντας τον μάλιστα να μην αφήσει τους «συντηρητικούς» κύκλους να χαλάσουν τον καρπό της συμφωνίας της ντροπής.

Η καφενειακού επιπέδου συζήτηση που διεξήχθη στο Φόρουμ των Πρεσπών ταίριαζε απ’ ό,τι φαίνεται στο στιλ του Αλέξη Τσίπρα, που εμφανίστηκε -ως συνήθως- ιδιαίτερα χαλαρός. Έτσι, αντί να καταγγείλει την παραβίαση ακόμη και αυτής της ίδιας της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποφάσισε να κάνει «γλύκες» στον Ζόραν Ζάεφ λέγοντας ότι του βγάζει «κίτρινη κάρτα» για την πρόσφατη ανάρτησή του περί «ποδοσφαιρικής ομάδας της Μακεδονίας», με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων να χαμογελά συναινετικά. Γλυκερή αλλά και λυπηρή συνάμα ήταν και η προσπάθεια του τέως πρωθυπουργού να χτυπήσει στο φιλότιμο τον Ζόραν Ζάεφ, υπενθυμίζοντάς του τη δική του αφοσίωση στη συμφωνία, αφού άρχισε την ομιλία του λέγοντας ότι έχει ακόμη στο συρτάρι του τη γραβάτα που του είχε κλέψει και ότι τη φυλάει ως μία από τις σημαντικότερες αναμνήσεις του… Απίθανα πράγματα.

Όπως στα καφενεία, όπου γίνονται συζητήσεις αυτού του επιπέδου, ο κ. Τσίπρας πήρε κάποια χαρτιά στα χέρια του και διάβαζε από μέσα τι του είχαν γράψει, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών του 2019 και στα σχολικά βιβλία», ενώ πάλι ο Ζάεφ έκανε ότι δεν άκουγε, όπως και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι των Σκοπίων.

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον Ζάεφ, του είπε: «Να μη δίνουμε δικαιώματα στις συντηρητικές δυνάμεις να μας σχολιάζουν αρνητικά, αποφεύγοντας την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, για κάποια πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη», αλλά και πάλι ο Ζάεφ (τον χαρακτήρισε «ο φίλος μου, Ζόραν») έκανε ότι δεν κατάλαβε.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τον διαβεβαίωσε ότι δρομολογούνται από την επόμενη περίοδο οι αλλαγές σε σχέση με τις ομοσπονδίες που δεν έχουν ακόμα αλλάξει το όνομά τους. Παράλληλα τόνισε ότι τα νέα διαβατήρια με το συνταγματικό όνομα θα διανεμηθούν αυτές τις μέρες και ότι ο ίδιος θα πάρει το δικό του τη Δευτέρα.

Ο κ. Τσίπρας πάντως πήρε θέση και για το «μπλοκάρισμα» των Σκοπιανών από τους Βούλγαρους για την ένταξή τους στην Ε.Ε., επιτιθέμενος στη Βουλγαρία που τολμά να μην… κάνει πίσω παρά τις απαιτήσεις των «υψηλών προστατών».

«Είναι απαραίτητο η Βουλγαρία να κάνει αυτό το βήμα μαζί με τη Βόρεια Μακεδονία και να πραγματοποιηθεί η Διακυβερνητική Διάσκεψη το συντομότερο δυνατόν. Πρέπει να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση και στο κοσοβαρικό, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και μακριά από εθνικισμούς» συμπλήρωσε. Μάλιστα πρόσθεσε ότι και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να φέρει άμεσα προς κύρωση τα σχετικά μνημόνια.

Εν ολίγοις στήριξε πλήρως όλα τα αιτήματα του Ζάεφ σαν πιστός και παθιασμένος συνήγορος των Σκοπιανών.

Όλα αυτά τα συνεχή σούρτα-φέρτα του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων άλλων όπως ο Μπουτάρης, που έχει προφανώς επιχειρηματικά οφέλη από το διπλανό κρατίδιο, έχουν προβληματίσει τους πολίτες στη μία και μοναδική Μακεδονία. Τα μακεδονικά σωματεία μάλιστα ετοιμάζονται να βγάλουν ανακοινώσεις εναντίον του τέως πρωθυπουργού, του Ζάεφ, που νομίζει ότι μπορεί να μας κοροϊδεύει, αλλά και αυτών που υποστηρίζουν, επιχειρηματικά, την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα