Στεφανής: Περιοδεία σε Ρόδο και Καστελόριζο με αιχμές κατά Τουρκίας

Τη Ρόδο και το Καστελόριζο επισκέφθηκε την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Στη Ρόδο επισκέφθηκε το στρατηγείο της 95ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ) «Διαγοριδών», όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δράσεις του σχηματισμού και συνομίλησε με το προσωπικό. Επίσης ενημερώθηκε για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που ξέσπασαν στο νησί, ενώ επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και τα απειλούμενα στρατόπεδα.

Το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στο Καστελόριζο, όπου συμμετείχε ως ομιλητής σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), με θέμα το Δίκαιο της Θάλασσας (The Law of the Sea). «Το έθνος μας παραδοσιακά τηρεί την αρχή που διατυπώθηκε από τον Ηρόδοτο περισσότερες από δύο χιλιετίες πριν, δηλαδή ότι έχουμε και γη και πατρίδα, όσο έχουμε πλοία και θάλασσα» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Παιδείας, δρ Άγγελος Συρίγος, ο δήμαρχος Μεγίστης Γεώργιος Σαμψάκος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της ΠαΔΕΕ και γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης, ο γενικός γραμματέας για τους Ελληνες του εξωτερικού και τη δημόσια διπλωματία Γιάννης Χρυσουλάκης, καθώς και αξιωματούχοι, εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας και μέλη της ΠαΔΕΕ. Κατά την παρουσία του στο Καστελόριζο ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας επισκέφθηκε επίσης την πυραυλάκατο «ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» και τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα