Ηξεις-αφήξεις του μοιραίου ΓΑΠ για νοθεία στον Α’ γύρο

Ο (υπόδικος) Λοβέρδος αρνείται να χωνέψει την παταγώδη αποτυχία του και κατηγορεί τον Παπανδρέου ότι τον κατέστρεψε!

Δεν έφτανε που οι δύο υποψήφιοι νέοι αρχηγοί του ΚΙΝ.ΑΛ. συνεχίζουν να «σφάζονται» στον βωμό του προεδρικού θώκου, στο παιχνίδι μπήκε και ο μεγάλος χαμένος της πρώτης Κυριακής, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος κήρυξε πόλεμο εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ότι τον… κατέστρεψε. Το απόλυτο μπάχαλο στο πάλαι ποτέ πανίσχυρο Κίνημα επιβεβαιώνεται περίτρανα με τη νέα παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού, ο οποίος έφτασε στο σημείο να καταγγείλει νοθεία στην εκλογική διαδικασία του πρώτου γύρου, όπου τερμάτισε δεύτερος και καταϊδρωμένος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, προφανώς αδυνατώντας να χωνέψει την παταγώδη αποτυχία του, αφού επέλεξε να στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη για τον δεύτερο γύρο, στράφηκε με δηλώσεις του εναντίον του κ. Παπανδρέου. «Με την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα ο κ. Παπανδρέου, κατέστρεψε εμένα καταρχάς» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, εξηγώντας πως «εάν δείτε τα αποτελέσματα στη δυτική Ελλάδα και την Αττική, όπου ήμουν πρώτος αλλά η διαφορά μου δεν ήταν η αναμενόμενη, ο κ. Παπανδρέου έκανε μια κίνηση η οποία είχε συνέπειες σε εμένα»! Όπως υποστήριξε, ο ίδιος είχε πει στον Γιώργο Παπανδρέου ότι ως πρώην πρωθυπουργός ο ρόλος του ήταν να στηρίξει την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά που ήταν εν ζωή, για να εγγυηθεί την ομαλή πορεία προς τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι «υπήρχε γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου» στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου, σε επιστολή του προς την αρμόδια επιτροπή για τις εκλογές, υποστήριξε ότι ύστερα από διασταύρωση καταγγελιών προέκυψε ότι στο 20% των εκλογικών τμημάτων βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια. Όπως ανέφερε, «άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablets της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο». «Δεδομένου», κατέληξε στην επιστολή του ο τ. πρωθυπουργός, «ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

Με αιχμές, εξάλλου, απάντησε στον συνυποψήφιό του ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Αν άκαπνος είναι αυτός που δεν είναι 40 χρόνια βουλευτής ή 20 χρόνια υπουργός, τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου, με άκαπνους εκείνης της εποχής, έκανε ένα κίνημα κόμμα εξουσίας με τεράστια ανατρεπτική δύναμη. Ωστόσο, αυτοί δεν ήταν άκαπνοι από την κοινωνία, ήταν αγωνιστές της καθημερινότητας, του Πολυτεχνείου, του 1-1-4, άκαπνοι από θέσεις εξουσίας» ανέφερε σε συνέντευξή του και συνέχισε: «Ναι, δεν είμαι 40 χρόνια βουλευτής, δεν είμαι 20 χρόνια υπουργός, έχω μια θητεία οκτώ ετών στην Ευρωβουλή, αλλά πέρα από αυτά τα οκτώ χρόνια είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει στην πολιτική ως λύση, ότι είναι μια προσπάθεια, μια προσφορά, ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς βιδωμένος σε καρέκλες». Μια ωραία ατμόσφαιρα!

Αργά χθες το βράδυ ο Παπανδρέου αναδιπλώθηκε και εξέδωσε νέα ανακοίνωση για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα: «Με αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, διευκρινίζεται ότι ο Γιώργος Α. Παπανδρέου δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο. Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα