Ο Τσίπρας διέγραψε τον Κουρουμπλή μετά τις εκφράσεις για «δολοφόνους»

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εξαιτίας της φράσης «δολοφονήσατε ανθρώπους» που απηύθυνε από βήματος Βουλής στη Ν.Δ., με αφορμή τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα. Ο… υπερβάλλων αντιπολιτευτικός ζήλος κόστισε στον -ανεξάρτητο από χθες το βράδυ- βουλευτή, καθώς, αν και του ζητήθηκε με επιτακτικό τρόπο να ανακαλέσει, τόσο από το ίδιο του το κόμμα όσο και από τη «γαλάζια» παράταξη, εκείνος επέμεινε στα λεγόμενά του.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται, για το τι συνέβη στην ελληνική Βουλή, επικοινώνησε με τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη και έστειλε τελεσίγραφο στον βουλευτή, διαμηνύοντάς του πως, αν δεν ανακαλέσει, τότε θα διαγραφεί άμεσα. Στην επίμαχη αναφορά, που έμελλε να είναι και μοιραία, προέβη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από βήματος της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητείται ο κρατικός Προϋπολογισμός του 2022. «Θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ο πρωθυπουργός. Θα απολογηθείτε, δεν θα το περάσετε έτσι» είπε αρχικώς, αναφερόμενος στους θανάτους εκτός Εντατικής, για να προσθέσει -απαντώντας επί της ουσίας στον Δημήτρη Μαρκόπουλο (Ν.Δ.) που αντιδρούσε από τα βουλευτικά έδρανα- «δολοφονήσατε τους ανθρώπους. Έχετε θράσος, είναι ντροπή».

Σφοδρή υπήρξε η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με τον παριστάμενο υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον βουλευτή. «Οσα ακούστηκαν είναι κηλίδα που χαρακτηρίζει τον ίδιο και θα δούμε και ποιους άλλους. Πρόκειται για τεράστιο ηθικό ζήτημα που αφορά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα» ανέφερε. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απηύθυνε μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς -πρόκειται για περικοπή του 1/4 της μηνιαίας αποζημίωσης-, λέγοντας πως ακούστηκε «ό,τι χυδαιότερο και αποκρουστικότερο για το Κοινοβούλιο». Σημειωτέον πως αμέσως οι παριστάμενοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις από τα λεγόμενα του κ. Κουρουμπλή, με τον Πάνο Σκουρλέτη να μιλά για «άστοχη» και «ατυχή» έκφραση και τον Νίκο Φίλη να σχολιάζει πως «δεν μας καλύπτουν όσα είπε μέσα στον θυμό του ο κ. Κουρουμπλής».

Αμέσως μετά τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε, με δήλωσή του, πως «ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε εκών άκων να συρθεί στην απόφαση διαγραφής του κ. Κουρουμπλή. Οσα είπε ο κ. Κουρουμπλής δεν συνιστούν μεμονωμένη συμπεριφορά. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της ευτελούς και εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον ίδιο τον κ. Τσίπρα». Άμεση υπήρξε η αντίδραση και του Κινήματος Αλλαγής, που σχολίασε πως «φοβόμαστε ότι ο Κουρουμπλής μπορεί να έφυγε, αλλά όσα εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα