Οι… ατυχείς προβλέψεις και δηλώσεις Μητσοτάκη και λοιμωξιολόγων

Εκτός τόπου και χρόνου Κυριάκος – Μαγιορκίνης

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό τούτη την περίοδο, που ο κορονοϊός θερίζει, από το γεγονός ότι εκείνοι που πρέπει να προλαβαίνουν την άσχημη πορεία της πανδημίας και να παίρνουν εγκαίρως αποφάσεις για την προστασία της υγείας των πολιτών δεν ξέρουν τι τους γίνεται και είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Και πρώτος απ’ όλους ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τον Νοέμβριο απέκλειε την πιθανότητα τα κρούσματα να φτάσουν τα 10.000. Ηταν 3 Νοεμβρίου, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Μega, αφού του επισημάνθηκε από τη δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα πως υπάρχουν προβλέψεις επιστημόνων που μιλάνε για 10.000-15.000 κρούσματα και ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, απάντησε ως… επιδημιολόγος, καθώς φαίνεται ότι του αρέσει ο ρόλος του γιατρού, που ήταν και παιδικό του όνειρο, λέγοντας τα εξής: «Ξέρετε πόσες προβλέψεις έχω δει κατά καιρούς που πέσανε πάρα πάρα πολύ έξω;» Σνόμπαρε έτσι ακόμα μία φορά τους επιστήμονες, που από τότε προειδοποιούσαν για ακόμα χειρότερες μέρες και ζητούσαν άμεση λήψη μέτρων.

Διαβεβαίωνε, επίσης, τότε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, ενώ κατηγόρησε τους ανεμβολίαστους για τα δεινά που βίωνε η χώρα λόγω του κορονοϊού. Και να που οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν με τον πιο δραματικό τρόπο, καθώς τα κρούσματα εκτινάχθηκαν από τα 9.284 τη Δευτέρα στα 21.657 την Τρίτη, βρίσκοντας τον πρωθυπουργό να απολαμβάνει ανέμελες οικογενειακές στιγμές στην Ηπειρο… Έτσι δύο μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά ανακάλυψε πως η πανδημία δεν αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους και ανακοινώνει την εφαρμογή νέων μέτρων, τα οποία η κυβέρνησή του γράφει και σβήνει εδώ και μία εβδομάδα.

Όμως και ορισμένοι επιστήμονες, εντεταλμένοι από την κυβέρνηση να προβλέπουν και να προειδοποιούν, δεν πάνε πίσω. Πριν από μερικές μέρες ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης είχε πει ότι μετά τις γιορτές, τον Ιανουάριο, λόγω της παραλλαγής Ομικρον είναι πιθανό να δούμε έως 12.000 κρούσματα σε ημερήσια βάση. Μόνο που οι γιορτές δεν πέρασαν, ο Ιανουάριος δεν ήρθε ακόμα και τα κρούσματα ήταν χθες, Τετάρτη, 28.828. Να τον χαίρονται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα