Εξάψαλμος βουλευτών της Ν.Δ. για την υποβάθμιση των ΕΛ.ΤΑ.

Έντονη κριτική για την υποστελέχωση και το κλείσιμο γραφείων στην περιφέρεια, αλλά και τη δράση εισπρακτικών εταιριών

Ξέσπασαν ξανά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αυτή τη φορά κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Μετά την εσωκομματική… γκρίνια για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, σειρά «γαλάζιων» βουλευτών εξέφρασε δημοσίως δυσαρέσκεια για την υποβάθμιση των ΕΛ.ΤΑ. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στην Επιτροπή Θεσμών, οι Γιάννης Λαμπρόπουλος, Ανδρέας Κουτσούμπας και Γιάννης Ανδριανός κατήγγειλαν την υποστελέχωση των ΕΛ.ΤΑ. και το κλείσιμο γραφείων στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα, όπως κατήγγειλαν, την αδυναμία παροχής ακόμη και βασικών υπηρεσιών.

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Βλάχος κάλεσε την Ανεξάρτητη Αρχή να παρέμβει στην «ασύδοτη» και «ανεξέλεγκτη» λειτουργία των εισπρακτικών εταιριών κατ’ εντολή εταιριών κινητής τηλεφωνίας. «Γι’ αυτούς είμαι ένας κωδικός, αλλά για κακή τους τύχη δεν είμαι απλώς ένας κωδικός, έχω φωνή!» είπε, επικαλούμενος προσωπική του εμπειρία από εισπρακτική εταιρία, ζητώντας προστασία των καταναλωτών από τα «ψιλά κόμματα».

Σημειωτέον πως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν στα πηγαδάκια, αναφερόμενοι στην κριτική των συναδέλφων τους στη Ν.Δ., πως «τρυπάνε το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος», σχολιάζοντας πως δεν θέλησαν να εκφράσουν τα παράπονά τους στον αρμόδιο υπουργό. Απαντώντας στην κριτική για την απαξίωση των ΕΛ.ΤΑ., ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Κωνσταντίνος Μασσέλος ανέφερε πως η Αρχή έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες ως προς τα ΕΛ.ΤΑ., και δεν έχει άμεσα λόγο για το κλείσιμο καταστημάτων και την απόλυση του προσωπικού.

Αίσθηση προκάλεσε και η παραδοχή του αντιπροέδρου της Αρχής Σπύρου Παντελή πως, αν και έχει μειωθεί ο όγκος της αλληλογραφίας τα τελευταία χρόνια, το 2020 επιδεινώθηκε η κατάσταση στα ΕΛ.ΤΑ. ως προς την ταχύτητα και την αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οπως ανέφερε, μάλιστα, η αποστολή των λογαριασμών έχει αξιολογηθεί ως δεύτερης προτεραιότητας υπηρεσία, γνωστοποιώντας ότι η ΕΕΤΤ θα εισηγηθεί η αποστολή των λογαριασμών να οριστεί ως πρώτης προτεραιότητας υπηρεσία, ώστε να γίνει ευκολότερη η μέτρηση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αναφορικώς με τις αιτιάσεις του Γιώργου Βλάχου για τις εισπρακτικές, ο πρόεδρος της Αρχής υποστήριξε πως γίνεται προσπάθεια να καταργηθούν τα «ψιλά γράμματα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα