Αμετανόητος και θρασύς για Novartis ο Γιάννης Οικονόμου

Όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για τα ψεύδη, αλλά επέμενε «ότι τα περί συμμορίας του Μητσοτάκη πολιτικά ισχύουν»

Προκλητικός, αμετανόητος, αλλά και θρασύς χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έδωσε το στίγμα της γραμμής που ακολουθεί η κυβέρνηση μετά την κατάρρευση του παραμυθιού περί της «σκευωρίας Novartis» που είχε στήσει.

Όχι μόνο δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη για τις ψευδείς ειδήσεις που διέσπειρε την περασμένη Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο, κατηγορούμενος, δήθεν, ότι έστησε σκευωρία κατά 10 πολιτικών για το σκάνδαλο Novartis, αλλά επέμενε και στους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του πρωθυπουργού περί «υποκόσμου και συμμορίας» για τους δημοσιογράφους που ερεύνησαν το σκάνδαλο. Είπε με απύθμενο θράσος ότι «πολιτικά όσα είχε πει ο πρωθυπουργός ισχύουν…». Ωστόσο, δεν τόλμησε αυτή τη φορά ούτε μία φορά να εκστομίσει τη λέξη «σκευωρία», που είχε γίνει καραμέλα στο στόμα όλων των κυβερνητικών τα τελευταία χρόνια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε ούτε στην ερώτηση για το αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμμένει να χαρακτηρίζει «κουκουλοφόρους» τους προστατευόμενους μάρτυρες, για τους οποίους το βούλευμα αναφέρει ότι καλώς τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, στήριξε όμως τον Γιάννη Στουρνάρα, μη απαντώντας στην ερώτηση ότι το βούλευμα χαρακτηρίζει ψευδομάρτυρα τον Νίκο Μανιαδάκη και δέχεται ότι εκβιάστηκε και απειλήθηκε από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. «Ο κ. Στουρνάρας είναι ανάμεσα στα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί, οριστικά και αμετάκλητα, ότι δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή» είπε.

Για να σώσει ό,τι μπορεί από το κυβερνητικό αφήγημα που κατέπεσε, είπε ότι «η ίδια ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη έθεσε στο αρχείο, απαλλάσσοντάς τα από κάθε κατηγορία, τα εννέα, μέχρι στιγμής, από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν από το σκοτεινό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» και αναφέρθηκε στην παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου (σ.σ.: για άσχετα θέματα, ωστόσο), λέγοντας ότι «δεν προτείνεται για κάποιου είδους βραβείο, παραπέμπεται για τη λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος, για κατάχρηση εξουσίας, για ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για σειρά υποθέσεων, ανάμεσα στις οποίες και η Νovartis».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα