Αμετανόητος και ασεβής ο Τσακαλώτος

Ο αγαπημένος του Σόιμπλε συνεχίζει να πανηγυρίζει για τα ματωμένα πλεονάσματα της χώρας επί υπουργίας του

Αμετανόητος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος βύθισε στο σκοτάδι της ανέχειας τους Ελληνες πολίτες, επιμένει να διεκδικεί με αγγλική αυταρέσκεια την πατρότητα των ματωμένων πλεονασμάτων από την κυβέρνηση της Ν.Δ., λες και του αμφισβήτησε κανείς την πατέντα… Είναι πρόδηλο, για όσους ξέρουν, ότι ο «αγαπημένος Ευκλείδης» του Σόιμπλε έχει ξεμείνει από καθήκοντα μετά την ανακατανομή ρόλων που έκανε ο Τσίπρας στο πρόσφατο συνέδριο. Πήρε το εσωκομματικό «μερτικό» που του αναλογούσε, εξασφάλισε -για όσους…- τις θέσεις των δικών του, και τώρα έχει λουφάξει κι επαναπαύεται στις μαραμένες δάφνες του με ρόλο αμελητέο στα εσωκομματικά δρώμενα.

Στη θέση του, χωρίς κι αυτή να γνωρίζει γρι οικονομία, ο Τσίπρας διόρισε την Εφη Αχτσιόγλου, η οποία είναι ένα φίλεργο στέλεχος, αλλά, κατά γενική ομολογία, «δεν τα ξέρει τα θέματα…».

Με χθεσινή του ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα ο… αγωνιστής για τα συμφέροντα του λαού Τσακαλώτος λέει επί λέξει: «Διαβάζω ότι “Η Ελλάδα παρακολουθεί με ηρεμία το αιματοκύλισμα των ομολόγων”. Γιατί είμαστε ήρεμοι; Γιατί η χώρα έχει ένα τεράστιο “μαξιλάρι” ρευστότητας, και γιατί έχουμε ασφαλίσει μέσω SWAPS ένα τεράστιο μέρος του χρέους μας. Γιατί εξομαλύναμε το προφίλ αποπληρωμής του χρέους. Με άλλα λόγια, γιατί κάποιοι παλεύαμε μερόνυχτα στα Eurogroup για να διασφαλίσουμε έναν καθαρό διάδρομο για το χρέος. Και το πετύχαμε, παρότι αυτοί που δημιούργησαν το χρέος φώναζαν “Γερούν γερά” και μας λέγανε να τα δώσουμε όλα. Δεν τους ακούσαμε. Ρυθμίσαμε το χρέος, φτιάξαμε μαξιλάρι, δώσαμε ασφάλεια στη χώρα. Δεν τα πετύχαμε μόνοι μας, φυσικά. Και θα ήταν παράλειψη να μη μνημονεύσω τα αξιολογότατα στελέχη του ΟΔΔΗΧ. Το κάναμε, όμως, κυρίως χάρη στον κόσμο που μας στήριζε στα δύσκολα, το κάναμε σεβόμενοι τις θυσίες του ελληνικού λαού. Και αυτές τις θυσίες δεν θα τις αφήσουμε να πάνε χαμένες. Με τη βοήθεια αυτού του κόσμου θα ξαναδώσουμε τη μάχη για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία από τη θέση της κυβέρνησης. Με διορατικότητα και σεβόμενοι κάθε ευρώ των ανθρώπων. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε, έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε».

Βεβαίως, στην αγορά γελάνε με τους αστείους ισχυρισμούς Τσακαλώτου. Οπως και με την ανυπαρξία θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την τρέχουσα αύξηση των επιτοκίων που χτυπάνε βαριά τώρα τα νοικοκυριά και τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο Τσακαλώτος, όπως λένε οι άσπονδοι φίλοι του, δεν βρήκε και πολλά να πει για την κατασπατάληση με πελατειακούς όρους πάνω από 50 δισ. που μοιράστηκαν χωρίς δικαιοσύνη.

Κι έχει κι από πάνω να αντιμετωπίζει την έχθρα του Π. Πολάκη, ο οποίος, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, τον κατηγορεί ότι αν άνοιγε το πουγκί εγκαίρως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχανε τις εκλογές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα