«Βράζει» η αγορά με μεγάλη διαφημιστική

Όπως προκύπτει από παραστατικά που διαθέτει η δημοκρατία, ενώ έχει πληρωθεί για συμβάσεις δεν εξοφλεί τους συνεργάτες της

Κάτι ύποπτο συμβαίνει με τη διαφημιστική εταιρία Nextcom! Παρότι είναι τακτικός πελάτης του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, έχοντας υπογράψει πλήθος συμβάσεων με υπουργεία, περιφέρειες, περιφερειακά ταμεία και άλλους φορείς για εκτέλεση διάφορων έργων για τα οποία έχει πληρωθεί, η ίδια δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της απέναντι σε εταιρίες με τις οποίες έχει συνεργαστεί για την προώθηση και την προβολή των έργων που έχει αναλάβει. Με λίγα λόγια, έχει φεσώσει την αγορά και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, φέρνοντας σε αδιέξοδο όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ξέρει τι να κάνει και πώς να κινηθεί, αφού η Περιφέρειά του είχε υπογράψει τον Ιούλιο του 2020 με τη Nextcom σύμβαση για την τουριστική προβολή και προώθησή της, συνολικού κόστους 943.539 ευρώ. Ωστόσο, παρότι η Nextcom έχει πληρωθεί από την Περιφέρεια για το συγκεκριμένο έργο, όπως προκύπτει από τις τρεις εντολές πληρωμής που έχει στη διάθεσή της η «δημοκρατία», η ίδια δεν έχει εξοφλήσει τα τιμολόγια στις εταιρίες με τις οποίες συνεργάστηκε για την προώθηση του έργου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρότι πλήρωσε τη Νextcom, δεν σημαίνει ότι δεν είναι υπεύθυνη και υπόλογη απέναντι στις εταιρίες που ακόμα δεν έχουν εισπράξει τα χρήματά τους, και οφείλει να κινηθεί αναλόγως. Η πληρωμή έγινε σε τρεις δόσεις. Στις 19 Μαΐου 2022 πληρώθηκε το ποσό των 393.887 ευρώ, στις 26 Ιουνίου το ποσό των 240.000 ευρώ και στις 22 Ιουλίου το ποσό των 309.652 ευρώ. Συμβάσεις έχουν υπογράψει με τη Nextcom για διάφορα έργα, έχοντας εκδώσει και εντολές πληρωμής, μεταξύ άλλων η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς στις 7/11/22 για 385.250 ευρώ, το Περιφερειακό Ταμείο Κρήτης στις 14/10/22 για 17.374 ευρώ, ο ΕΟΤ στις 29/11/21 για 33.462, το Περιφερειακό Ταμείο Ιονίων Νήσων στις 29/01/21 για 15,362 ευρώ, η Κοινωφελής Επιχείρηση Νεάπολης – Συκεών στις 10/5 για 23.436 ευρώ κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας είναι ο Αναστάσιος-Μάριος Κιτσαράς, που ειρήσθω εν παρόδω το 2016 είχε εμπλακεί στην υπόθεση μίζας 25.000 με τον τότε πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» Χάρη Τομπούλογλου, που ήταν κατηγορούμενος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα