Σε… δύο βάρκες πατάει ο Στουρνάρας

Ενα «ύποπτο» εξαρχής άνοιγμα στην Κουμουνδούρου επιχείρησε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας, αναφέροντας κολακευτικά ότι «τα στελέχη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος συμπεριφέρονται με άψογο τρόπο, ψήφισαν και τη νέα μου θητεία, ίσως είμαστε σε περίοδο εξομάλυνσης». Η ευελιξία του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας δεν εξαντλήθηκε όμως εκεί. Διότι ακολούθησε ένα εμετικό… αλληλογλείψιμο μεταξύ αυτού και του Αδωνη Γεωργιάδη, με τον οποίο, θυμίζουμε, ανήκουν στο κοινό «κόμμα της Novartis», που σημαίνει ότι οι βλέψεις του Στουρνάρα, που θεωρεί ότι ξέμπλεξε με το σκάνδαλο, είναι… υψηλές. Αναφερθείς στο «καλάθι του νοικοκυριού», ο τραπεζίτης έπλεξε το εγκώμιο του Σπυράδωνη, λέγοντας: «Είναι τύχη; Είναι ικανότητα; Πάντως, φαίνεται ότι αποδίδει. Και σήμερα ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος από τον πληθωρισμό τροφίμων στην υπόλοιπη Ευρώπη». Πρόσθεσε δε το γλοιώδες: «Πριν πάω κάθε φορά στη Φρανκφούρτη που έχουμε το Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής, τον ερωτώ πώς πάει το καλάθι αυτό και με ενημερώνει». Δεν ήθελε και πολύ ο Γεωργιάδης. Εκανε σημαία τη δήλωση και κοκορευόταν για ψήφο εμπιστοσύνης της ΤτΕ στην αφεντιά του! Ο Στουρνάρας, πάντως (Σκάι), χτύπησε και καμπανάκια για τα δημοσιονομικά της χώρας. «Θα έλεγα στο πολιτικό σύστημα ότι πάμε καλά, αλλά να προσέξουμε μην το χαλάσουμε εν όψει εκλογών» είπε χαρακτηριστικά. Ζήτησε δε μετρημένες κουβέντες στα δημοσιονομικά.

Στην πράξη διεμήνυσε προς τις πολιτικές δυνάμεις ότι θα πρέπει να αποφύγουν την προεκλογική πλειοδοσία, ανακοινώνοντας μέτρα λαϊκής στήριξης, κάτι που του προκαλεί αλλεργία. Με τους μισθούς των golden boys δεν έχει πρόβλημα.

«Στην ΕΚΤ έχουμε μότο ότι πρέπει να αναληφθεί ένα κόστος στήριξης, αλλά να εξυπηρετεί τα τρία T: να είναι temporary, targeted και tailored (προσωρινά, στοχευμένα, κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες), διαφορετικά θα μπούμε πάλι σε προβλήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προφανώς ο Στουρνάρας δεν ανήκει στους… αριστερούς του σολομού και του χαβιαριού, όπως κατηγόρησε ο πρωθυπουργός την αντιπολίτευση, η οποία ζητά μέτρα που θα ανακουφίσουν πραγματικά τα ελληνικά νοικοκυριά. Το πού ανήκει φαίνεται…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα