Μείζον ατόπημα του Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Επέλεξε να δυσφημήσει τη χώρα μας στην Ευρώπη μέσω της κριτικής στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε μια σειρά υποθέσεων

Σε μείζον ατόπημα υπέπεσε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, αποφασίζοντας να δυσφημήσει τη χώρα μας στην Ευρώπη, μέσω της κριτικής του στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε μια σειρά υποθέσεων, επιλογή καταφανώς απαράδεκτη, ακόμα και όταν στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αυτή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της προπαρασκευαστικής Συνόδου του Κόμματος των Ευρωσοσιαλιστών, ανέφερε πως η Ελλάδα «δυστυχώς αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς», λέγοντας ότι «το καθεστώς Μητσοτάκη αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης».

Οπως προανήγγειλε, την ερχόμενη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ολομέλειά του θα συζητήσει «τη διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα από τις παρακολουθήσεις και τη χειραγώγηση των ΜΜΕ», σχολιάζοντας: «Είναι προφανές ότι αυτοί που υποκριτικά μας έλεγαν ότι θέλουν να μείνουμε στην Ε.Ε. μας έχουν απομακρύνει από την Ευρώπη και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Η στάση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί αλγεινή εντύπωση, καθώς στην προσπάθειά του να διεθνοποιήσει την υπόθεση των υποκλοπών και να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, εξέθεσε την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Σημειωτέον, την επιλογή του αυτή σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, καθώς ερωτηθείς σχετικά κατά το καθιερωμένο μπρίφινγκ, απάντησε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «μας έχει συνηθίσει στην τακτική κατασυκοφάντησης της χώρας στο εξωτερικό».

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί και ο διαγκωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στις Βρυξέλλες. Μπορεί οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης να βρέθηκαν μαζί στην ίδια πόλη, στην ίδια σύνοδο, ακόμη και στην ίδια πτήση, καθώς συνταξίδεψαν, ωστόσο φαίνεται πως παραμένουν δυο ξένοι, με το ΠΑΣΟΚ να σχολιάζει πως έπειτα από δική του πρωτοβουλία και όχι του ΣΥΡΙΖΑ οι ευρωσοσιαλιστές έθεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ζήτημα της διάβρωσης του κράτους δικαίου στην Ελλάδα και την απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Οπως σχολίασε δηκτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, «προφανώς δεν θέλησε ο κ. Τσίπρας ούτε σήμερα να διασκεδάσει το “ψεκασμένο” κομματικό αφήγημα ότι… ατονεί το ενδιαφέρον του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ούτε, φυσικά, τις θεωρίες συνωμοσίας που διακινούν ο κ. Βαξεβάνης και οι επικοινωνιακοί βραχίονες του ΣΥΡΙΖΑ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα