Ο Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους Ελληνες διασώστες

Τις ευχαριστίες του προς τους άνδρες της ΕΜΑΚ που συμμετείχαν στη διάσωση εγκλωβισμένων από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας κάτω από αντίξοες συνθήκες εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε χθεσινή ανάρτησή του στο facebook.

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες. Συγκινηθήκαμε όλοι όταν τους είδαμε να βγάζουν μέσα από τα ερείπια των πολυκατοικιών, ζωντανούς, πέντε ανθρώπους – τρία παιδιά, μια 20χρονη κοπέλα και ένα 50χρονο άνδρα. Και μας γέμισαν υπερηφάνεια. Αλλά και αυτονόητη βαθιά θλίψη για το μέγεθος της καταστροφής» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Λέμε συχνά “βιβλική καταστροφή”, όμως μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς το μέγεθος αυτού που βλέπουμε.

Η χώρα μας έπραξε το αυτονόητο, όπως έκανε και το 1999 και όπως θα κάνουμε πάντα. Σπεύσαμε από την πρώτη στιγμή να θέσουμε τις δυνατότητες της ελληνικής Πολιτείας στη διάθεση των Αρχών της γειτονικής χώρας. Οπως είπα και στον πρόεδρο Ερντογάν, αυτήν την ώρα της ανάγκης και της οδύνης είμαστε εδώ για ό,τι βοήθεια χρειαστούν. Μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές, όμως οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι φίλοι. Και αυτό αποδεικνύεται από το κύμα συμπαράστασης που έχει εκδηλωθεί σε όλη τη χώρα».

Στην ίδια ανάρτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει την ευθύνη της οργανωμένης Πολιτείας στις φυσικές καταστροφές, υπενθυμίζοντας πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που λειτουργούσε με ωράριο δημόσιας υπηρεσίας, δηλαδή Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 07.00 μέχρι τις 15.00, σήμερα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, σε ένα νέο υπερσύγχρονο κτίριο, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας για να υπάρχει άμεση ενημέρωση και αντίδραση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα