Εβρος: Στήνουν φράχτη στη νησίδα!

Θα έχει μήκος 100 μέτρα και θα βρίσκεται απέναντι από τη Νέα Βύσσα, αντικαθιστώντας τη συρμάτινη περίφραξη

Η πρόσφατη κινητικότητα στον Εβρο, με την παρουσία μεταναστών από την τουρκική πλευρά, φέρνει πρόσθετα μέτρα από την Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της. Για τον λόγο αυτόν, οι ελληνικές Αρχές στην περιοχή είναι σε εγρήγορση και προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να αποτρέψουν αντικανονικές εισόδους στη χώρα, σεβόμενοι πάντα τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις Ενοπλες Δυνάμεις ενισχύει τη φύλαξη των συνόρων, με την κατασκευή νέου, ενισχυμένου φράχτη, που θα έχει 100 μέτρα μήκος, στη νησίδα απέναντι από τη Νέα Βύσσα, αντικαθιστώντας τον συρμάτινο που υπάρχει στο σημείο.

Παράλληλα, προχωρά η ολοκλήρωση των εναπομείναντων τμημάτων του φράχτη του Εβρου, όπως έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό, ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια των ελληνικών -και των ευρωπαϊκών- χερσαίων συνόρων με την Τουρκία.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή ΝΑ των Κυθήρων, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) και του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στην περιοχή έσπευσαν τρία περιπολικά σκάφη και ένα παράκτιο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το ιστιοφόρο, σημαίας ΗΠΑ, με 90 αλλοδαπούς επιβαίνοντες (35 άνδρες, 18 γυναίκες, 27 αγόρια, 10 κορίτσια από Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Ιράκ και Αίγυπτο), και το οδήγησαν στο λιμάνι Διακοφτίου Κυθήρων. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, συνελήφθησαν ως διακινητές δύο αλλοδαποί μεταξύ των 90.

Ακόμα τέσσερις διακινητές μεταναστών συνελήφθησαν στον Εβρο, στη Φλώρινα και στον Βόλο: δύο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου σε περιοχή της Φλώρινας για διακίνηση μετανάστη στο εσωτερικό της χώρας, ένας αλλοδαπός οδηγός φορτηγού, το ίδιο πρωί, στο συνοριακό σημείο Κήπων Εβρου, για προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, καθώς και ένας Τούρκος στον Βόλο, που μετέφερε παράνομα 4 μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα