Ο Κυρ. Βελόπουλος ενισχυμένος παρά τον πόλεμο από την Πειραιώς

Στον δρόμο προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου το κόμμα που δέχτηκε τη μεγαλύτερη επίθεση από τον μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι άλλο από τη Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στόχευσε με ευθύ τρόπο το εκλογικό κοινό του Βελόπουλου, επιχειρώντας να αποσαρθρώσει με κάθε τρόπο τους δεσμούς που δένουν την Ελληνική Λύση με ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Και τι δεν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του Βελόπουλου και τι δεν έκανε η Νέα Δημοκρατία για να ανακόψει την πορεία της Ελληνικής Λύσης.

Ωστόσο, το χθεσινό αποτέλεσμα απέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η προσπάθεια αποδόμησης του Βελόπουλου ήταν ένα από τα δύο μεγάλα στοιχήματα που δεν κατάφερε να κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Βελόπουλος, κόντρα σε όλους και σε όλα, και παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχτηκε, κατάφερε να μπει στη Βουλή, να κρατήσει τα ποσοστά του, και, εν τέλει, να περάσει και το ποσοστό του 4%, φτάνοντας το 4,46% και εκλέγοντας 12 βουλευτές.

Το αποτέλεσμα αυτό έδειξε πως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έχει καταφέρει να εδραιωθεί με τρόπο σαφή στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ισχυρές σχέσεις με ένα σημαντικό εκλογικό ακροατήριο, το οποίο ταυτίζεται πολιτικά με τον ίδιο. Ο Κυριάκος Βελόπουλος, βγαίνοντας από τις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, κατά τη διάρκεια των οποίων αντιμετώπισε μια σειρά προβλημάτων, αποδεικνύει πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει πολιτικά και πλέον πως έχει τη δυνατότητα να ατενίζει το πολιτικό μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Με μια κοινοβουλευτική ομάδα που έχει αναφορά στον ίδιο και δεν λοξοκοιτάει προς άλλες πλευρές ή δεν έχει προσωπική ατζέντα, ο Κυριάκος Βελόπουλος δείχνει να έχει αυξημένες αξιώσεις από το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας. Ιδιαίτερα, αν η Νέα Δημοκρατία επιμείνει στη στροφή προς το πολιτικό κέντρο, τότε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα έχει πολλά περιθώρια παρέμβασης και ανάπτυξης των δυνάμεών του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα