Αναστολές συμβάσεων για υπαλλήλους πυροπλήκτων

Τη δυνατότητα να θέσουν τους εργαζομένους τους σε αναστολή συμβάσεων εργασίας δίνει η κυβέρνηση σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Ρόδου.

Την επαναφορά του μέτρου γνωστοποίησε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Αδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Οι εργαζόμενοι θα δουν τις συμβάσεις τους να τίθενται σε αναστολή για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών, λαμβάνοντας 534 ευρώ ανά μήνα. Το μέτρο θα αφορά εργαζομένους τόσο σε ξενοδοχεία όσο και σε καταστήματα εστίασης, και θα περιληφθεί μέσω τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ψηφίζεται αύριο Τετάρτη από τη Βουλή.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ), που απέστειλε χθες επιστολή στον υπουργό Εργασίας επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης που δεν θα επαναλειτουργήσουν, ενώ ενδέχεται να χαθούν θέσεις εργασίας λόγω χαμηλών πληροτήτων».

Το διάστημα των τριών μηνών για την εφαρμογή του μέτρου έχει ως στόχο να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζομένους, αφού θα έχουν καλύψει με το διάστημα των αναστολών τα απαιτούμενα ένσημα, να λάβουν το φθινόπωρο το εποχικό επίδομα ανεργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο -αναλόγως και της εξέλιξης των πυρκαγιών που μαίνονται αυτές τις μέρες από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα (Κέρκυρα, Αιγιαλεία κ.λπ.)- να επεκτείνει το μέτρο και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς που τυχόν πληγούν οικονομικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα