Εμφύλιος! Αγριο ξεκατίνιασμα του Πλεύρη με τον Σαλμά

Αφορμή, ο διορισμός του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου

Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει ανενόχλητη «παρέλαση» εντός και εκτός Κοινοβουλίου, όμως το κλίμα εντός της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας μόνο καλό δεν είναι. Αυτό επιβεβαιώθηκε και χθες το μεσημέρι, όταν από τα έδρανα της Βουλής ο Θάνος Πλεύρης έβαλε… μπουρλότο στη διαδικασία, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον Μάριο Σαλμά.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην κριτική του Σωκράτη Φάμελλου για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, ο Θάνος Πλεύρης επιτέθηκε στον Μάριο Σαλμά, τον οποίο «φωτογράφισε» ως τον βουλευτή που έκανε κριτική για τους διοικητές των νοσοκομείων επειδή δεν μπήκε ο δικός του άνθρωπος. Την παραπάνω φράση δεν άφησε αναπάντητη ο Μ. Σαλμάς και με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook κάρφωσε τα βέλη του προς τον Θ. Πλεύρης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος δεν υπηρέτησε «ποτέ ακροδεξιές θέσεις» και ότι ο πρώην υπουργός Υγείας «καταστρατήγησε διαδικασίες αξιολόγησης και αξιοκρατίας» για να τοποθετήσει τον φίλο του στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

«Με τον Θάνο Πλεύρη ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχω καμία συνάφεια. Εγώ δεν υπηρέτησα ποτέ ακροδεξιές θέσεις, ούτε πρόκειται. Για τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας αρκεί να πω πόσες φόρες απολογούμαστε προεκλογικά. Αναφέρθηκε χθες στη Βουλή έμμεσα στην κριτική που του άσκησα ότι ο ανεπαρκέστατος διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου το μόνο προσόν που είχε ήταν ότι ήταν προσωπικός του φίλος, όπως ο ίδιος μου είχε πει.

Υποστήριξε ότι είχε πολλά θεωρητικά προσόντα» αναφέρει ο Μ. Σαλμάς και υπογραμμίζει: «Αγαπητέ Θάνο, το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν είχε ασκήσει ποτέ, πριν τοποθετηθεί στο Αγρίνιο, διοίκηση νοσοκομείου, αλλά ότι δεν κατάλαβες ότι μετά την κρίση στην Ελλάδα υπήρξαν διαδικασίες αξιολόγησης και αξιοκρατίας (σου θυμίζω, open gov), τις οποίες καταστρατήγησες. Και πολιτικές συμπεριφορές σαν τις δικές σου διορθώνει το νομοσχέδιο, κατά τη συζήτηση του οποίου πήρες τον λόγο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα