Μητσοτάκης: Εσοδα 1.500.000 ευρώ, αλλά οι δανειακές του οφειλές είναι απλήρωτες

Aπό το ιστορικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα, το οποίο πουλήθηκε το 2021, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφάνισε έσοδα 1.500.000 ευρώ, αυξάνοντας γι’ αυτόν τον λόγο κατά πολύ τα εισοδήματά του, αλλά και τις καταθέσεις του.

Παρ’ όλα αυτά, ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην ξεπληρώσει τα δάνειά του, αν και προφανώς έχει την οικονομική δυνατότητα. Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2022 (χρήση 2021) που δημοσιεύθηκε χθες, ανέρχονται σε 1.290.433 ευρώ και 87 δολάρια, ενώ η σύζυγός του δήλωσε 566.822 ευρώ και 177.712 δολάρια. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δηλώνει οφειλές 150.000 ευρώ προς την αδερφή του Αλεξάνδρα (δάνειο που έλαβε το 2018 και είχε προκαλέσει τότε ποικίλες συζητήσεις) και 14.796 ευρώ σε πιστωτική κάρτα. Προκαλεί ευλόγως πλείστα ερωτήματα για ποιον λόγο αποφάσισε να μην αποπληρώσει τις δανειακές του οφειλές, παρά το τεράστιο ποσό που έλαβε από την πώληση του πατρικού του σπιτιού στα νότια προάστια.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη έχει δανειακές υποχρεώσεις ύψους 36.662 ευρώ από καταναλωτικό δάνειο, 826.169 ευρώ από δάνειο που αφορά το 1/3 δανείου με άλλους δύο συνοφειλέτες, ενώ χρωστά και 10.014 ευρώ σε πιστωτική κάρτα. Κατά τα άλλα, και εκτός της πώλησης του ακινήτου στη Γλυφάδα (το οποίο ανήκε και στα αδέρφια του πρωθυπουργού), η ακίνητη περιουσία του ζεύγους παρέμεινε ίδια (συνολικά πάνω από 30 ακίνητα), με δεκάδες καταγραφές καλλιεργειών σε Χανιά και Κυκλάδες, διαμερίσματα στη Σούδα, μια μονοκατοικία στην Τήνο, ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, ενώ η κυρία Γκραμπόφσκι δηλώνει και τη γνωστή μονοκατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ζευγάρι δηλώνει τρία επιβατικά Ι.Χ., ενώ ο πρωθυπουργός απέσυρε ένα αγροτικό όχημα την άνοιξη του 2021. Οσον αφορά τη συμμετοχή στις επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός διατηρεί τη συμμετοχή του στην εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων» και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι στην MGPG και τη «Μ. Γκραμπόφσκι και Σία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα