Μητσοτάκης: Στηρίζουμε τα καινοτόμα φάρμακα

Δεσμεύθηκε στους επικεφαλής φαρμακευτικών βιομηχανιών ότι η ΝΔ αλλά και το ΕΛΚ θα ασκήσουν πίεση στην Κομισιόν για ζητήματα ενιαίας αγοράς

Υπέρ της στήριξης της καινοτομίας στον τομέα του φαρμάκου τάχθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησής του στο Μέγαρο Μαξίμου με τους επικεφαλής εταιριών και ενώσεων μελών της διεθνούς ομοσπονδίας φαρμακευτικών βιομηχανιών και ενώσεων (IFPMA) και δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του αλλά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα ασκήσουν πίεση στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης -ιδίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή- για να επικεντρωθούν σε θέματα όπως η καινοτομία, η ανταγωνιστικότητα και η λειτουργία της ενιαίας αγοράς, γιατί, όπως, είπε δεν λειτουργούν τόσο καλά…

«Τα ζητήματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα βρίσκονται στο επίκεντρο των προεκλογικών μας τοποθετήσεων εν όψει των ευρωεκλογών. Το λέω αυτό γιατί για εμάς, για την κυβέρνησή μου, αλλά και για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αυτό πρέπει να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας για τον επόμενο ευρωπαϊκό εκλογικό κύκλο» είπε ο πρωθυπουργός και επισήμανε: «Χάνουμε την ανταγωνιστικότητά μας στην Ευρώπη, αποτυγχάνουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις αιχμής, υστερούμε σε κορυφαίους δείκτες καινοτομίας, σίγουρα σε σχέση με τις ΗΠΑ, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού υπογράμμισε πως θα ασκήσει μεγάλη πίεση στα άλλα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, ιδίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να επικεντρωθούν σε αυτά τα ζητήματα, τόνισε πως «έρχονται δύο εκθέσεις οι οποίες θα συζητηθούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αφορούν την ανταγωνιστικότητα και τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς, που κατά τη γνώμη μας έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο πιστεύουμε μερικές φορές». «Από την πλευρά μας, από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και όσον αφορά εμένα προσωπικά, στον βαθμό που εκπροσωπώ τη χώρα μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τα θέματα αυτά θα είναι στην κορυφή της ατζέντας μας για τον επόμενο ευρωπαϊκό εκλογικό κύκλο» πρόσθεσε.

Από την πλευρά των εταιριών μίλησε ο πρόεδρος της IFPMA και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, που σημείωσε ότι θέλουν να συνεργαστούν με την Ελλάδα, γιατί υποστηρίζει σταθερά την καινοτομία. «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι μία από τις χώρες που θεωρούμε ότι παίρνει πολύ σαφείς θέσεις όσον αφορά σημαντικές πτυχές της προώθησης της καινοτομίας, όπως η πνευματική ιδιοκτησία, η πρόσβαση στα φάρμακα. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα με την επίσκεψή μας εδώ, σε αυτή τη χώρα, πόσο ευχαριστημένοι είμαστε και πόσο θα θέλαμε να συνεργαστούμε μαζί σας» είπε. Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη κ.ά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα