Στη Βουλή το «μπάζωμα» του χώρου των Τεμπών

Διαβιβάστηκε με καθυστέρηση από τον Aρειο Πάγο η δικογραφία για τις επεμβάσεις στον χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Στη Βουλή διαβιβάστηκε νωρίς χθες το απόγευμα η δικογραφία για το «μπάζωμα» του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με την κυβέρνηση να έρχεται εκ νέου αντιμέτωπη με τις ευθύνες της. Πρόκειται για τη δικογραφία που σχηματίστηκε έπειτα από μήνυση των συγγενών των θυμάτων κατά των υπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου, Μιχάλη Παπαδόπουλου, Θάνου Πλεύρη και Ζωής Ράπτη.

Η επίμαχη δικογραφία είχε τεθεί στο αρχείο από τον εφέτη ανακριτή της Λάρισας και ανασύρθηκε με παρέμβαση του Αρείου Πάγου, έπειτα από σχετική μήνυση των συγγενών. Αυτό που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στα λογής λογής πηγαδάκια είναι η καθυστέρηση της διαβίβασης της δικογραφίας στη Βουλή, καθώς κατά πληροφορίες βρισκόταν από την Πέμπτη στον Αρειο Πάγο, αλλά πέρασε το κοινοβουλευτικό κατώφλι μόλις χθες, παραμονές του κλεισίματος ελέω ευρωεκλογών. Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στο Κοινοβούλιο, τα κόμματα θα μπορούν να λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει εδώ και έναν μήνα προαναγγείλει την κατάθεση πρότασης για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής κατά των εμπλεκόμενων υπουργών και υφυπουργών. Προκειμένου να κατατεθεί η σχετική πρόταση απαιτείται η υπογραφή από 30 βουλευτές, τις οποίες και διαθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η αντίδραση της κυβέρνησης τότε, κατά τη σχετική προαναγγελία της Κουμουνδούρου, υπήρξε σφοδρή, με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου να σχολιάζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά προανακριτική για μια δικογραφία που δεν έχει έλθει ακόμη στη Βουλή και επομένως δεν έχει αξιολογηθεί κανένα στοιχείο της. «Είναι λυπηρό που για μια ακόμη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση εργαλειοποιεί την τραγωδία στα Τέμπη για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη» επεσήμαναν τότε κυβερνητικές πηγές. Μένει να φανούν εάν η αντιπολίτευση θα θέσει το θέμα και θα ανοίξει τα χαρτιά της σήμερα, στη μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, αλλά και κατά πόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει για το αν θα συναινέσει ώστε να συσταθεί προανακριτική επιτροπή αμέσως μετά τις κρίσιμες ευρωκάλπες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα