Ο αρχηγός της Αγγλίας έστειλε τα «λιοντάρια» για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό του Euro

Η Αγγλία είναι σε τελικό Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της και σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης από το 1966 και το Παγκόσμιο Κύπελλο της… Αγγλίας!

  • Από τον
    Γιώργο Σηφάκη

Η ομάδα του Γκάρετ Σάουθγκεϊτ κέρδισε τη Δανία 2-1 στην παράταση και τα «τρία λιοντάρια» θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία στον τελικό της Κυριακής (22.00), που φυσικά θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ.

Οπως σε όλα τα παιχνίδια στη διοργάνωση και το πρώτο ημίχρονο παίχτηκε παιχνίδι υψηλού επιπέδου. Οι Αγγλοι μπήκαν δυνατά, αλλά οι Δανοί όσο περνούσε η ώρα πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο. Κατάφεραν μάλιστα, με εκτέλεση φάουλ του Ντάμσγκααρντ, να ανοίξουν το σκορ στο 30΄. Η πρώτη εκτέλεση φάουλ στο φετινό τουρνουά που κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 της Δανίας. Οι Αγγλοι μετά την ψυχρολουσία ανέβασαν στροφές και έφτασαν γρήγορα στην ισοφάριση. Κάθετη του Κέιν στον Σάκα δεξιά στην πλάτη της άμυνας, ο Αγγλος έβγαλε παράλληλη μπαλιά, ο Κιάερ έκανε τάκλιν για να προλάβει τον Στέρλινγκ, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 39΄ (1-1).

Από τη στιγμή που μπήκε το γκολ της ισοφάρισης μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το Γουέμπλεϊ έβραζε. Ο κόσμος λειτουργούσε σαν να προηγείται ήδη η Αγγλία και προσπαθούσε να σπρώξει τους παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ σε ένα πολύ γρήγορο δεύτερο γκολ. Η ανάπαυλα περισσότερο καλό έκανε στη Δανία παρά στην Αγγλία. Οι Δανοί μπήκαν δυνατά, έκλεισαν τους διαδρόμους και κατάφεραν να πάνε το ματς στην παράταση. Εκεί ο Στέρλινγκ στο 104΄ έκανε ελιγμούς ανάμεσα σε Μάλε και Γένσεν, έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Κέιν, ο Σμάιχελ απέκρουσε προσωρινά, αλλά ο Αγγλος πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 2-1. Δίκαιη πρόκριση της Αγγλίας στον τελικό. Καλύτερη για 120 λεπτά, δεν κινδύνευσε σχεδόν ποτέ και αντέδρασε άμεσα μετά το 0-1, στην πρώτη φορά που έμεινε πίσω στο σκορ στο τουρνουά.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Ράις (95΄ Χέντερσον), Φίλιπς, Μάουντ (95΄ Φόντεν), Σάκα (69΄ Γκρίλις, 106΄ Τρίπιερ), Στέρλινγκ, Κέιν.

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Βέστεργκααρντ (105+1΄ Βιντ), Κιάερ, Κρίστενσεν (79΄ Αντερσεν), Μέλε, Στρίγκερ Λάρσεν (68΄ Βας), Ντιλέινι (88΄ Γένσεν), Χόιμπιεργκ, Ντάμσγκααρντ (67΄ Πόουλσεν), Μπρέιθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (67΄ Νέργκαρντ).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα