Με γκολ φάουλ του Βαλμπουενά στο 90’+1′ ο Ολυμπιακός νίκησε τον Βόλο

Λύτρωση με Ματιέ!

Από τον ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΝΑΡΔΟ

Ένα ματς-θρίλερ στην εξέλιξή του, με ανατροπές, εναλλαγή συναισθημάτων και τελικό νικητή τον Ολυμπιακό επί του Βόλου με σκορ 2-1 (11η αγωνιστική Σούπερ Λιγκ), χάρη στην κλάση και την ποιότητα των παικτών του, έχοντας βρει το γαλλικό κλειδί…

Οι Πειραιώτες, με φόρα από τα ματς με ΑΕΚ και Φενερμπαχτσέ, επικράτησαν -έστω και δύσκολα- του μαχητικού και καλά διαβασμένου Βόλου, με τους Θεσσαλούς να απειλούν τους πρωτοπόρους σε όλη τη διάρκεια του (νευρικού) αγώνα, στον οποίο δεν αγωνίστηκαν πολλοί Ελληνες. Το… επεισοδιακό 1-0, με πέναλτι του Ελ Αραμπί, μετατράπηκε αμέσως σε 1-1 με γρήγορη απάντηση των Θεσσαλών, με τον Βαλμπουενά να γράφει -με νέο στημένο για τους γηπεδούχους- το τελικό 2-1, καθαρίζοντας την παρτίδα για την ομάδα του…

Νωρίτερα, στο 10′, ο Βατσλίκ απέκρουσε πέναλτι του Φαν Βέερτ. Ο Τσέχος προηγουμένως είχε ανατρέψει τον Ρεγκατέν και κατόπιν διόρθωσε το λάθος του. Στο 18′ ο ιδιαίτερα κινητικός Λόπες βρήκε τον Εμβιλά, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου δεν βρήκε στόχο. Βρήκε όμως… γραμμή σε μια φάση αμφισβητούμενη. Λίγο μετά (21′) ο Λόπες είχε σουτ στο δοκάρι.

Τα πρώτα 45 λεπτά ολοκληρώθηκαν χωρίς σκορ. Στο 56′ ακυρώθηκε -ως οφσάιντ- γκολ του Φαν Βέερτ, σε ένα ματς που διατηρούσε το υψηλό του τέμπο. Στην τελική ευθεία του ματς ο Ρέαμπτσιουκ κέρδισε πέναλτι σε μονομαχία με τον Ρομέρο και τους Βολιώτες να διαμαρτύρονται, δείχνοντας πως κάποιο μέλος του τιμ τραυματίστηκε. Το πέναλτι εκτελέστηκε ύστερα από ώρα από τον μόνιμο σκόρερ Ελ Αραμπί, για το 1-0 στο 85′. Ο Φαν Βέερτ στο 88′ βρήκε πεδίο δράσης και ισοφάρισε σε 1-1, με τον Βαλμπουενά να σκοράρει αριστοτεχνικά για το 2-1 με φάουλ στις καθυστερήσεις, μέσα σε αποθέωση στο Καραϊσκάκη, για έναν Ολυμπιακό που… αρνήθηκε να γκελάρει.

«Το πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε. Δεν μου άρεσαν οι διακοπές στο ματς» είπε ο κόουτς Μαρτίνς.

Σκληρή ανακοίνωση από την ΠΑΕ Βόλος: «Συγχαρητήρια στην ελληνική διαιτησία και σε όσους επί σειρά ετών υπηρετούν ένα σάπιο κατεστημένο που έχει οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο τέλμα. Συγχαρητήρια φυσικά και σε όσους ακόμη αντέχουν να βλέπουν την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου! Επιτέλους, οι κατ’ όνομα μεγάλοι ας κάνουν ένα πρωτάθλημα μεταξύ τους, όπως το θέλουν, κι ας μην προκαλούν αηδία στους αγνούς φίλους του ποδοσφαίρου σφαγιάζοντας κάθε εβδομάδα όλες τις άλλες ομάδες».
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Αρτας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (46′ Ανδρούτσος), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (71′ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά (46′ Μ. Καμαρά), Λόπες (60′ Βαλμπουενά), Ροντρίγκες (46′ Μασούρας), Τικίνιο.

ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Ρίνερ, Πουρίτα (59′ Γκουλέν), Φαν Βέερτ, Ρεγκατέν, Σοάρες (66′ Τσοκάνης), Ορος (75′ Νίνης), Φεράρι, Ρομέρο, Ροσέρο (75′ Βοϊτκόφσκι), Μπαρτόλο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα