Με «διαταγή» του Ολλανδού διαιτητή ο Παναθηναϊκός «εκτελέστηκε» στον Βόλο (3-1)

Μια απόφαση-παρωδία από τον διαιτητή Χίγκλερ στον Βόλο, που απέβαλε αναίτια τον Σάντσες, για πάτημα στον Μπαριέντος, σε μια φάση που δεν υπάρχει όχι κόκκινη αλλά ούτε κίτρινη, οδήγησε σε ήττα τον Παναθηναϊκό, με 3-1, από την ομώνυμη ομάδα! Αλλοίωση αποτελέσματος και το «έγκλημα» χρεώνεται εξίσου στον Ρομπ Ντιεπερίνκ, ο οποίος βρισκόνταν στο VAR και δεν απαίτησε από τον ρέφερι να πάει και να δει τη φάση.

  • Από τον
    Γιώργο Σηφάκη

Εξαιρετικό ήταν το πρώτο μισάωρο του Παναθηναϊκού. Μπορεί οι «πράσινοι» να μην είχαν βρει το γκολ που έψαχναν, αλλά ήταν απόλυτα κυρίαρχοι στο ματς, είχαν απειλήσει αρκετά από δεξιά, από αριστερά και από τον άξονα, με τους Αϊτόρ, Παλάσιος και Μακέντα. Είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και δεν κινδύνεψαν ούτε αμυντικά, με τον Παλάσιος να είναι ο πλέον δραστήριος «πράσινος» στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Όλα αυτά μέχρι το 34΄, που από το πουθενά ο Βόλος άνοιξε το σκορ. Ο Κώτσιρας έκανε τραγικό λάθος, με το γύρισμα προς τον Μπρινιόλι χωρίς να βλέπει, ο Φαν Βέερτ είχε «μυριστεί» το λάθος, έκλεψε την μπάλα και έκανε το 1-0.

Στο 44΄ έγινε η φάση που αποδεικνύει ότι ο Κλάτενμπεργκ βλάπτει το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν το ωφελεί σε τίποτα. Ο Σάντσες πάει καθαρά να πάρει την μπάλα και ο Μπαριέντος προσπαθεί το ίδιο με τα δύο πόδια. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο Ολλανδός Χίγκλερ, εντελώς αναίτια, έδειξε απευθείας κόκκινη στον Σάντσες. Ακόμα και η κίτρινη θα ήταν αυστηρή.

Στην επανάληψη οι «πράσινοι», με 10 παίκτες, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Απλώς ήταν θέμα χρόνου ο Βόλος να βάλει και δεύτερο γκολ και το πέτυχε με τον Φαν Βέερτ, στο 76΄. Ο Ολλανδός επιθετικός του Βόλου έφτασε τα δέκα γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» μείωσαν σε 2-1, με πέναλτι του Παλάσιος, στο 90+2′ και στο 90+4′ οι Βολιώτες έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα με τον Ορόθ για το τελικό 3-1.
Διαιτητής: Ντένις Χίγκλερ (Ολλανδία).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Πουρίτα (55′ Μπαρτόλο), Φεράρι, Ρομέρο, Γκιουλέν, Τσοκάνης, Μπαριέντος (69′ Σουάρες), Ρεγκατέν (84′ Τερεζίου), Ορόθ, Φερνάντες, Φαν Βέερτ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (46′ Χατζηθεοδωρίδης), Βιγιαφάνιες (84′ Πέρεθ), Αϊτόρ (69′ Βιτάλ), Παλάσιος, Μακέντα (69′ Ιωαννίδης).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα