Ενας ΠΑΣάς στα σαλόνια

Το όνειρο της επανόδου στη Σούπερ Λιγκ έκανε πραγματικότητα ο ΠΑΣ, αφήνοντας υποσχέσεις για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια. Αυτό που περίμεναν πώς και πώς οι Γιαννιώτες πραγματοποιήθηκε! Η επιστροφή -έπειτα από έναν χρόνο- στα σαλόνια ήρθε… σβηστά για τον δευτεραθλητή της Φούτμπολ Λιγκ. Εάν αυτό είχε συνδυαστεί και με το πρωτάθλημα, θα ήταν το ιδανικό.

Το μεγάλο στοίχημα όμως παραμένει η καθιέρωση στη μεγάλη κατηγορία, χωρίς η ομάδα να γίνεται «ασανσέρ».

Με έτος ίδρυσης το 1966 και μέσα από τα 45 χρόνια ιστορίας του συλλόγου οι Ηπειρώτες φίλαθλοι έχουν να θυμούνται από τον ΠΑΣ ανεπανάληπτες στιγμές. Αλλωστε οι εικόνες που χάρισαν στο κοινό παλαιότερα παίκτες όπως οι Γκλασμάνης, Αλβαρεζ, Παπαχρήστου, Μπονόβας και Μουφ παραμένουν ανεξίτηλες στη μνήμη. Πιο σύγχρονοι ήρωες υπήρξαν οι Κορμαρής, Γιάννης Τάτσης και Σαϊτιώτης. Οσο για τους φετινούς πρωταγωνιστές; Σιαλμάς και Μπακαγιόκο, δύο εξ αυτών.

Η μεγαλύτερη απουσία της ομάδας από την ελίτ σημειώθηκε το διάστημα 1991-2000. Η πορεία είχε και ακόμη δυσκολότερες ημέρες, όταν στις σεζόν 1997-98, 2004-05 και 2005-06 βρέθηκε στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. Σε κάθε δυσκολία ο ΠΑΣ αναγεννάται από τις στάχτες του, αλλά παράλληλα φροντίζει και για την παραγωγική διαδικασία. Στόχος παραμένει η ανάδειξη γηγενών παικτών (όπως π.χ. ο Σεϊταρίδης).

Ο ιδιοκτήτης Γιώργος Χριστοβασίλης στα δύσκολα, πέρυσι, με τον υποβιβασμό στη Φούτμπολ Λιγκ, δεν το έβαλε στα πόδια. Αυτό θα ήταν η πιο εύκολη λύση για τον ίδιο. Θα τον γλίτωνε και από μπόλικη δόση άγχους. Εμεινε, όμως, αποφασισμένος να οδηγήσει την ομάδα εκεί που θέλουν να τη χαίρονται οι φίλοι της. Εδωσε εν λευκώ το χρίσμα για την ανοικοδόμηση του αγωνιστικού τμήματος στον Βέλγο κόουτς Στεφάν Ντεμόλ και τα αποτελέσματα τον δικαίωσαν για την πίστη και την επιμονή. Αμφότεροι γνωρίζουν τα μυστικά για μια καλή πορεία. Οσο για τον πρόεδρο της ομάδας, πριν από δύο χρόνια βρέθηκε ξανά με τον ΠΑΣ στα σαλόνια και παλαιότερα κρατούσε όρθιο τον Ηλυσιακό στη Β’ Εθνική.

Γιώργος Χριστοβασίλης: «Θέλω ένα νέο παλάτι για την ομάδα»

Για τέταρτη διαδοχική χρονιά το τιμόνι του ΠΑΣ θα κρατά ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης. Ο ισχυρός άνδρας παραδέχτηκε στη «δ» πως «μετά από μία δύσκολη χρονιά επανήρθε η ομάδα εκεί όπου της αξίζει, στη Σούπερ Λιγκ. Κοιτάμε ήδη την επόμενη ημέρα, όπου θα γίνουν αλλαγές σε όλους τους τομείς, με στόχο να μην ξαναπαίξουμε στη Β’ Εθνική. Δικαιωθήκαμε όλοι για τον κόπο μας. Αισθάνομαι και εγώ, όπως όλοι οι φίλαθλοι της πόλης, χαρούμενος και αισιόδοξος. Θα γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο, για να μπουν οι βάσεις για τα επόμενα χρόνια». Στη συνέχεια ο κ. Χριστοβασίλης ανέφερε πως «θέλαμε από το ξεκίνημα της περιόδου να είμαστε κοντά στον στόχο μας και να καθαρίσουμε όσο γρηγορότερα γινόταν. Πέρυσι τέτοια εποχή ήμασταν στενοχωρημένοι και σκεπτικοί για τον υποβιβασμό και το αύριο. Κοιτάζουμε πλέον να στελεχώσουμε την ομάδα -όπως χρειάζεται- σε όλα τα επίπεδα, σε ρόστερ, τεχνικό τιμ, διοίκηση. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο παίζουν ρόλο και εξωτερικοί παράγοντες, πέραν του αγωνιστικού. Προσπαθούμε και είμαστε εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις μας. Ο κόσμος είχε κάπως απογοητευτεί φέτος και είναι λογικό. Ηθελε να δει αποτελέσματα και μία ομάδα που θα κερδίσει ξανά την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία. Εμείς, ως κοντοχωριανοί κιόλας, μεγαλώσαμε με τον ΠΑΣ Γιάννινα». Στο τέλος αποκάλυψε το όνειρό του: «Με το καλό σε έναν χρόνο να έχουμε τα νεότερα σχετικά με το καινούργιο γήπεδο. Η ιστορική έδρα στους Ζωσιμάδες, ενώ έχει πολλές βελτιώσεις, αποτελεί γήπεδο παλιάς κοπής. Θέλουμε να δούμε τον ΠΑΣ σε ένα παλάτι έξω από τα όρια της όλης -περίπου 4 χλμ.- και πάνω στην Εγνατία».

Δ. Σιαλμάς: «Ο κόσμος μάς στήριξε στα δύσκολα»

Εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών του φετινού ΠΑΣ είναι ο Δημήτρης Σιαλμάς. Ο 25χρονος επιθετικός μιλώντας στη «δ» υποστήριξε: «Οφείλαμε όλοι να αποδείξουμε πολλά και ήταν υποχρέωσή μας να ανεβάσουμε την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Ηταν δύσκολη σεζόν και ειδικά όταν κάνεις πρωταθλητισμό, γίνεται ακόμη δυσκολότερη. Ο ΠΑΣ δεν πρέπει να γίνει ασανσέρ. Οφείλει να είναι σταθερά στη μεγάλη κατηγορία. Φέτος βρήκαμε την απόλυτη χημεία, παίκτες, τεχνικό τιμ και διοίκηση. Πέρυσι, στη Σούπερ Λιγκ, στο πρώτο μισό της σεζόν δεν είχα την ευκαιρία να βοηθήσω όσο θα ήθελα, αλλά αυτό ήταν και θέμα προπονητή (σ.σ.: Παράσχος, Αναστόπουλος). Τη χρονιά αυτή πιστεύω ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι στην όλη προσπάθεια». Ο Σιαλμάς πρόσθεσε πως «με καλές προσθήκες η ομάδα έχει τα φόντα να πετύχει αυτό που θέλει και στη Σούπερ Λιγκ. Ο κόσμος πάντα είναι δίπλα, ίσως φέτος μας έλειψε από κάποια ματς η μαζική του παρουσία, αλλά στα δύσκολα ξέρει να στηρίζει την ομάδα, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Είναι διαχρονικά ο 12ος παίκτης των Ιωαννίνων». Ο Σιαλμάς άλλωστε είναι από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας και, όπως τονίζει, θέλει να συνεχίσει στην ομάδα: «Μακάρι κι άλλοι σύλλογοι να είχαν πρόεδρο, όπως ο κ. Χριστοβασίλης. Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται, αλλά επιθυμία μου είναι να μείνω εδώ».

Ο «στρατηγός» Στεφάν Ντεμόλ

Ο Στεφάν Ντεμόλ (φωτό) είναι ο προπονητής με του οποίου την καθοδήγηση τα Γιάννενα να επιστρέφουν στη Σούπερ Λιγκ. Γεννημένος στις 11 Μαρτίου του 1966 στο Βέλγιο, έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες. Στους ελληνικούς πάγκους για πρώτη φορά κάθισε τη σεζόν 2003 – 2004 για λογαριασμό του Αιγάλεω. Μάλιστα, ο 45χρονος τεχνικός οδήγησε τον σύλλογο στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Από το 2010 ανέλαβε τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Θοδωρής Λινάρδος

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα