Γιώργο, τελείωσες

The game is over για τον Γιώργο Παπανδρέου. Η διάλυση μέσα στο υπουργικό συμβούλιο γίνεται όχι με… ψιθύρους πλέον, αλλά με κραυγές μεταξύ των υπουργών, που ο ένας τα «χώνει» στον άλλον. Ο πρώην συνεργάτης του Νίκος Κοτζιάς του στέλνει το μήνυμα ότι έχει τελειώσει και δεν το έχει καταλάβει. Σήμερα που θα δει τους αρχηγούς θα εισπράξει στη συντριπτική πλειοψηφία ηχηρά «όχι». Παρ’ όλα αυτά επιχειρεί να κρατηθεί γαντζωμένος στην εξουσία κάνοντας τον τελευταίο εκβιασμό, ανακοινώνοντας συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τετάρτη, την επομένη της συνάντησης με τους αρχηγούς. Το κυριότερο είναι ότι κανείς πλέον δεν έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, που παίζει το παιχνίδι των διαρροών με μισές αλήθειες και ψέματα. Μειοψηφία θα παραμείνει, όπως φαίνεται, η συμμαχία των προθύμων της ΔΗ.ΣΥ. και του ΛΑΟΣ, που ψήφισαν εξάλλου και το Μνημόνιο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, που περνά την πόρτα του Μαξίμου σήμερα στις δέκα και μισή, έχει στη φαρέτρα του το Ζάππειο ΙΙ. Οπως επισήμανε και ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, «ο κ. Σαμαράς έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση. Περιλαμβάνονται όλα στο Ζάππειο ΙΙ και όλα αυτά θα τα θέσει στον πρωθυπουργό», προσθέτοντας: «Αυτό που έχει ξεκινήσει από την εποχή του Μνημονίου είναι λάθος μείγμα πολιτικής. Και στην πράξη το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για την οικονομία».

Ο κ. Σαμαράς θα ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, δεν πρόκειται να συναινέσει στο «ξεπούλημα των ασημικών» ούτε και σε νέους φόρους και νέες περικοπές. «Γιώργο, δεν θα κρύψεις την αποτυχία σου ούτε θα τη φορτώσεις σε άλλους πίσω από τη λέξη συναίνεση» θα τονίσει στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ανοιχτό παραμένει να ψηφίσει η Ν.Δ. νομοσχέδια που θα αποδέχονται προτάσεις του Ζαππείου ΙΙ (όπως αυθαίρετα, αποκρατικοποιήσεις, μείωση συντελεστών φορολόγησης).

Η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δεν θα προσέλθει στη συνάντηση μια και «δεν υπάρχει αντικείμενο για τη συγκεκριμένη συνάντηση από τη στιγμή που είναι γνωστές και εκ διαμέτρου αντίθετες οι θέσεις της κυβέρνησης και του ΚΚΕ».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης φέρεται να τονίζει ότι «στη χάραξη της πολιτικής θα βρούμε κοινά σημεία εφόσον συμφωνήσουμε στα βασικά. Το κρίσιμο, σύμφωνα με τον ΛΑΟΣ, είναι τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν τις πολιτικές».

Από τον ΣΥΝ ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου Π. Σκουρλέτης τόνισε ότι «πασχίζουν να στήσουν το σκηνικό της συναίνεσης για να προλάβουν να ακυρώσουν τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στην άδικη πολιτική τους».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗ.ΣΥ. ισχυρίστηκε ότι «τρόπος για την έξοδο από την κρίση υπάρχει, απαιτεί όμως στρατηγική εθνικής συνεννόησης».

Ο πρόεδρος του Αρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς τόνισε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου περιφρόνησε το Αρμα Πολιτών που εκπροσωπείται από δυο βουλευτές. Οι πράξεις του αποδεικνύουν τι σημαίνει γι’ αυτόν δημοκρατία και πολιτικό ήθος». Στελέχη πάντως της Ν.Δ. εξέφραζαν απορία τους για την επιλεκτικότητα του κ. Παπανδρέου που απέκλεισε το κόμμα του κ. Δημαρά και τους Οικολόγους προφανώς γιατί δεν συμφωνούν με τις πολιτικές του.

Διαδοχικές συναντήσεις

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί σήμερα διαδοχικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά (10.30), τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη (12.15), τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (13.30), την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη (14.30) και τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη (15.30).

Εντελώς αιφνιδιαστικά χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί στις 10 το πρωί της Τετάρτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα