Τους βασανίζουν γιατί κατήγγειλαν το σκάνδαλο με τα ελικόπτερα

Βρόμικους εκβιασμούς, απίστευτες απειλές, αναίτιες μετακινήσεις και προσχηματικές κλήσεις σε απολογία καταγγέλλουν ότι υφίστανται ανώτεροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίοι συνετέλεσαν στο να αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο με τις υπερτιμολογήσεις και την τεχνική υποστήριξη των ιδιόκτητων εναέριων μέσων της υπηρεσίας, που έχει ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο κατά 10.000.000 ευρώ.

Τη στιγμή που η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης και οι κακουργηματικές πράξεις της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή βαραίνουν τον αρχηγό του Σώματος Στέλιο Στεφανίδη, ανώτερους αξιωματικούς, καθώς και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Γρηγόρη Τασούλα, οι μάρτυρες-κλειδιά της υπόθεσης τελούν υπό διωγμόν από τους κόλπους της υπηρεσίας!

Αυτό προκύπτει από τις απόρρητες επιστολές ανώτερων αξιωματικών του Σώματος που βρίσκονται στα χέρια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, καθώς και του υφυπουργού Μανώλη Οθωνα, και τις οποίες αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία».

«Με εκβιάζει ο Αρχηγός»


Ενδεικτική του εκφοβιστικού κλίματος που επικρατεί στους διαδρόμους του Αρχηγείου, ούτως ώστε να καμφθεί το ηθικό των μαρτύρων και να μην υπάρξουν επιβαρυντικές καταθέσεις κατά των κατηγορούμενων αξιωματικών στην κυρία ανάκριση, είναι η περίπτωση του κ. Γεώργιου Αντωνακόπουλου, πρώην διευθυντή των Εναέριων Μέσων στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής και εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας.

Βάσει όσων κατήγγειλε ο έμπειρος αξιωματικός στους πολιτικούς του προϊσταμένους, από τη στιγμή που κλήθηκε (από τις εισαγγελικές αρχές) να καταθέσει ως μάρτυρας για το σκάνδαλο των υπερτιμολογήσεων των ιδιόκτητων εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής, υφίσταται έναν ανελέητο «πόλεμο» από τον αρχηγό του Σώματος Στέλιο Στεφανίδη, με αποκορύφωμα τον ξαφνικό «αποκεφαλισμό» του από τη Διεύθυνση Εναέριων Μέσων και την τοποθέτησή του σε πυροσβεστικό σταθμό της Καλλιθέας!

«…Αντιμετωπίζω εκ μέρους του κ. Αρχηγού, κατ’ άμεσο και έμμεσο τρόπο, μια εμπαθή, εκβιαστική και απειλητική συμπεριφορά που αγγίζει, πέρα των άλλων, και τα όρια αξιόποινων πράξεων, αφού με συγκεκριμένες και συχνά επαναλαμβανόμενες υπηρεσιακές του ενέργειες και κάνοντας κατάχρησης της εκ θέσεως εξουσίας, στοχεύει να με εκφοβίσει, να με κάμψει ηθικά, ψυχολογικά και επαγγελματικά, για να μην επαναλάβω τα επιβαρυντικά σε βάρος του στοιχεία κατά την κατάθεσή μου στην κύρια ανάκριση… Ουσιαστικά στοχεύει στο να προκαλέσει κατά τον ανωτέρω τρόπο την απαλλαγή του από την ασκηθείσα σε βάρος του κατηγορία…» αναφέρει στην πρώτη σελίδα της επιστολής του ο αντιπύραρχος, ο οποίος, όπως λέει, έκανε το λάθος να αποκαλύψει την έκνομη συμπεριφορά υπηρεσιακών οργάνων που πρωταγωνίστησαν στο «οικονομικό πάρτι» διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Βάσει των στοιχείων που βρίσκονται στη διάθεση της «δημοκρατίας», προκύπτει ότι τα «προβλήματα» για τον ανώτερο αξιωματικό ξεκίνησαν από όταν κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές για το οικονομικό σκάνδαλο που διασαλεύει το κύρος της υπηρεσίας και ζημιώνει το Δημόσιο.

Η αρχή έγινε στις 5 Ιανουαρίου 2011 όταν ο κ. Αντωνακόπουλος ειδοποιήθηκε από τον τότε επιτελάρχη και νυν επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος επίσης κατηγορείται για συμμετοχή στο υπό διερεύνηση σκάνδαλο, να απολογηθεί εγγράφως για το… σοβαρό παράπτωμα ότι το προηγούμενο μεσημέρι απουσίαζε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά του! Στη συνέχεια, στα τέλη Φεβρουαρίου 2011, ο μάρτυρας κατηγορίας απομακρύνθηκε ξαφνικά από τη διοίκηση της Διεύθυνσης Εναέριων Μέσων και ως προϊστάμενός του τοποθετήθηκε άλλος αξιωματικός. Ο ίδιος καταγγέλλει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε κατόπιν εντολής του αρχηγού για να «με ελέγχει να μην εισηγούμαι πράγματα που δεν επιθυμεί και να μην έχω πρόσβαση σε τυχόν επιβαρυντικά στοιχεία με την επίδικη υπόθεση, πραγματικά περιστατικά που θα διαχειριζόμουν, εκ της θέσεώς μου…».

Ακολούθως, στις 4 Μαΐου 2011, ο κ. Αντωνακόπουλος κλήθηκε εκ νέου σε έγγραφη απολογία από τον νυν επιτελάρχη και επίσης κατηγορούμενο κ. Σωτήρη Γεωργακόπουλο, ενώ σαν «κερασάκι στη τούρτα» στις 10 Μαΐου 2011 εκδιώχθηκε από τη Διεύθυνση Εναέριων Μέσων και έκτοτε υπηρετεί στη… μάχιμη μονάδα του πυροσβεστικού σταθμού Καλλιθέας ως υποδιοικητής.

Κάποιος να μας προστατέψει

Καταλήγοντας στην επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Αντωνακόπουλος επισημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις μελλοντικές κινήσεις του αρχηγού της Πυροσβεστικής προκειμένου «να με εκβιάσει για την απαλλαγή του από τις αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες του ασκήθηκε δίωξη» και ζητάει την άμεση προστασία των κ. Παπουτσή και Οθωνα.

Μάλιστα επισημαίνει ότι είχε αντιδράσει με την περίεργη απόφαση του Αρχηγείου του Σώματος για την παράδοση των ιδιόκτητων ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής στην Πολεμική Αεροπορία και υπενθυμίζει ότι δεν είχε οριστεί ως κυβερνήτης των ελικοπτέρων με την αιτιολογία ότι «δεν ήταν καλό παιδί», καθώς είχε καταγγείλει την «προβληματική» σύμβαση της υπηρεσίας με την εταιρία για την τεχνική υποστήριξη των ελικοπτέρων.

Εκείνο πάντως που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι, παρά το γεγονός ότι εδώ και δυόμισι μήνες η ηγεσία του Σώματος αλλά και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης κατηγορούνται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, άπαντες φέρονται να «χαίρουν» της άμεσης εμπιστοσύνης του κ. Παπουτσή! Αντίθετα, όλοι όσοι συνετέλεσαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου έχουν απομακρυνθεί από τα νευραλγικά πόστα της υπηρεσίας ή έχουν αποστρατευθεί κακήν κακώς…

Πέτρος Κουσουλός

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα