Η «φωνή του Πολυτεχνείου» έγινε «φωνή του Μνημονίου»

Ξέχασε τον θεσμικό της ρόλο ως επίτροπος της Ε.Ε. και μεταβλήθηκε σε φερέφωνο του κ. Παπανδρέου η (πάλαι ποτέ… αγωνίστρια του Πολυτεχνείου) Μαρία Δαμανάκη, με την ύπουλη δήλωσή της ότι συζητείται η απομάκρυνση της Ελλάδας από την ευρωζώνη!

Ηχηρή διάψευση στην κ. Δαμανάκη έδωσε αμέσως όχι η ελληνική κυβέρνηση, που διά της… σιωπής της άφησε το θέμα να αιωρείται, αλλά η Κομισιόν. Ο εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου Ολι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θέμα εξόδου της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας από την ευρωζώνη δεν έχει θέσει ως σήμερα κανένα κράτος-μέλος στο συμβούλιο των υπουργών της ευρωζώνης».

«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ, και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του» είχε υποστηρίξει νωρίτερα η Ελληνίδα επίτροπος, η οποία συμμετέχοντας στον νέο μικροκομματικό εκβιασμό του πρωθυπουργού πρόσθεσε: «Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας, ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή».

Ενδεικτική ως προς τον επιχειρούμενο εκβιασμό είναι και η χθεσινή αποστροφή του Γ. Πεταλωτή ότι «εμείς βλέπουμε το μέλλον της χώρας μας μέσα στην ευρωζώνη… αλλά, επειδή ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα είναι ρευστά και υπό κρίση και κυρίως η ασφάλεια του Ελληνα πολίτη, προφανώς ανοίγουν διάφορες συζητήσεις» και ότι θα ήταν «μεγάλο χτύπημα για το μέλλον της χώρας» τυχόν έξοδος από το ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα