Chef με το ζόρι

«Μαμά, φτάνει το αλάτι;». Με την παιδική αθωότητα που τους διακρίνει οι μικροί μπόμπιρες του «Junior Masterchef» ξεχνούν τις κάμερες και στρέφονται όλο απορία στους γονείς τους. Οι οποίοι ξύπνησαν ένα ωραίο πρωί και αποφάσισαν πως τα καμάρια τους θα γίνουν σεφ και μάλιστα σε «ζωντανή» σύνδεση με όλη την Ελλάδα! Πήραν έτσι από το χέρι τα παιδιά τους και τα τρέχουν στα τηλεοπτικά πλατό. Τα γυρίσματα του νέου ριάλιτι μαγειρικής του Mega ξεκίνησαν στις 21 Μαΐου, με τους μικρούς φιλόδοξους μαγείρους να παίρνουν την πρώτη… κρυάδα, αφού για τους 40 συμμετέχοντες έχουν ήδη αρχίσει οι αποχωρήσεις. Μέχρι το τέλος Μαΐου θα μείνουν μόλις 12, οι οποίοι θα αποτελούν και τη βασική ομάδα του προγράμματος.

Με τους ίδιους τους γονείς να εκθέτουν τα παιδιά τους σε έναν ανταγωνισμό ο οποίος είναι ανεπίτρεπτος γι’ αυτές τις ηλικίες, οι συμμετέχοντες -που είναι από 8 έως 12 ετών- μπαίνουν σε μια διαδικασία απόρριψης ή επιβράβευσης χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λόγος και μάλιστα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η επιτυχία ή η αποτυχία τους θα έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητά τους, το σχολικό τους περίγυρο, τους φίλους και τους οικείους τους. Το κανάλι από πλευράς του επιβεβαιώνει ότι το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα φιλικό και οι κριτές σε καμία περίπτωση δεν είναι αυστηροί. Αντίθετα, το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο και όλα γίνονται σαν ένα δημιουργικό παιχνίδι με τη Μαρία Μπεκατώρου στο ρόλο της οικοδέσποινας.

Ωστόσο, στο παιχνίδι αυτό χρησιμοποιούνται μαχαίρια, λίγο μικρότερα από τα συνηθισμένα αλλά κοφτερά, μάτια κουζίνας, κατσαρόλες, τηγάνια και όλα όσα χρησιμοποιεί κανείς για να μαγειρέψει.

Βέβαια η παραγωγή έχει φροντίσει να υπάρχει πάντα μια νοσηλεύτρια κοντά τους για παν ενδεχόμενο, αφού τυχόν τραυματισμοί είναι πιθανοί. Οπως ήδη συνέβη με ένα παιδάκι που γρατζουνίστηκε από έναν τρίφτη. Οι δοκιμασίες ελάχιστα διαφέρουν από αυτές που παρακολουθήσαμε στο «Master chef». Τα γυρίσματα γίνονται στο γνώριμο πλατό και οι μικροί θα ακολουθήσουν κανονικά master class, θα κάνουν τεστ δημιουργικότητας και γεύσης αλλά θα μπουν και στη δοκιμασία με το «κουτί», το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένα υλικά που πρέπει να αξιοποιήσουν. Αν και το κανάλι στην αρχή διέδιδε ότι δεν θα υπάρχει νικητής και το ριάλιτι θα κινηθεί σε ύφος παιχνιδιού, τελικά θα ζήσουμε και πάλι στιγμές ημιτελικού και τελικού, με όλους τους αποχωρήσαντες να παίρνουν κι ένα αναμνηστικό δωράκι… παρηγοριάς.

Στο τέλος του μήνα τα γυρίσματα θα σταματήσουν και από τις 20 Ιουνίου οι 12 μικροί μάγειροι που θα επιλεγούν θα ξαναμπούν στην κουζίνα τους για τα υπόλοιπα γυρίσματα. Για να πούμε την αλήθεια, οι επιδόσεις τους είναι εξαιρετικές και έχουν εντυπωσιαστεί ακόμη και οι ειδικοί, Σκαρμούτσος, Λαζάρου και Λουκάκος. Πιλάφι, ψάρι, φιλέτο με λαχανικά, γεμιστό ψαρονέφρι είναι μερικά μόνο από τα εδέσματα που έχουν ήδη φτιάξει.

Οι γονείς τους βρίσκονται σε μια κερκίδα στο πλατό, τους παρακολουθούν και τους εμψυχώνουν. Κάποιες φορές τα πιτσιρίκια ζητούν τις συμβουλές τους. Το ριάλιτι μαγειρικής junior θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τα μέσα Οκτωβρίου, αλλά δυο φορές την εβδομάδα, αφού οι δοκιμασίες θα ολοκληρωθούν σε 20 μόλις επεισόδια. Στα τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα του «Master chef 2» οπότε θα βγουν τα αληθινά μαχαίρια. Η προβολή του θα ξεκινήσει στα μέσα Ιανουαρίου.

 Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα