Στο σφυρί σπίτι αναπήρου με τρία παιδιά και σύνταξη… 413 ευρώ

Την ώρα που το κοινωνικό κράτος του πρωθυπουργού του Μνημονίου Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου καταρρέει υπό τις διαταγές των διεθνών τοκογλύφων, οι υπάλληλοι του πιο αντιπαθούς κυβερνητικού στελέχους, του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, συνεχίζουν την απάνθρωπη συμπεριφορά τους. Αυτή τη φορά θύμα της κρατικής αυθαιρεσίας είναι ένας συνταξιούχος του ΙΚΑ με 67% αναπηρία που παίρνει σύνταξη 164 ευρώ. Ο ταλαίπωρος βιοπαλαιστής, που παλεύει να ζήσει τρία παιδιά, έκανε το λάθος να χρωστάει στην Εφορία και να μην μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος του λόγω της αδυναμίας του να εργαστεί. Τα «αρπακτικά» του υπουργείου Οικονομικών μυρίστηκαν «αίμα» και αποφάσισαν να δράσουν. Βγάζουν το σπίτι του στο σφυρί και ο άνθρωπος κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο. Μια ακόμα δύσκολη αποστολή εναντίον των… μεγαλοφοροφυγάδων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι υποτακτικοί του πράσινου «τσάρου» θα πανηγυρίσουν την μεγάλη επιτυχία τους όταν το ακίνητο εκπλειστηριαστεί και ο υπερήφανος Ελληνας θα βρεθεί να κοιμάται στα παγκάκια.

Ο Φ.Α. του Παναγιώτη, οικοδόμος, 43 ετών, άνθρωπος του μόχθου και του μεροκάματου, παντρεμένος με τρία παιδιά, στις 31 Μαρτίου 2011 κρίνεται εκ νέου από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Ιωαννίνων «ανάπηρος, κατά την έννοια του άρθρου 27 του Ν.1902/90, σε ποσοστό 67%». Η απόφαση ισχύει, βάσει επίσημων δημόσιων εγγράφων, μέχρι τις 28-2-2013, οπότε και θα επανεξεταστεί το αίτημά του. Το πρόβλημα υγείας (μεγάλη ελάττωση κινητικότητας) φαίνεται από τα έγγραφα ότι παρουσιάστηκε λόγω της δουλειάς του το 2009. Εκτοτε ο άνθρωπος προκύπτει ότι αδυνατεί να εργαστεί. Η γνωμάτευση της αναπηρίας υπογράφεται από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή. Στις 13/5/2011 αρχίζει ο νέος γολγοθάς του. Από το Δικαστικό Τμήμα της ΔΟΥ Ιωαννίνων τού έρχεται το ραβασάκι: «Κύριε, πριν προχωρήσουμε στην κοινοποίηση προγράμματος εκπλειστηριασμού της περιουσίας σας, που έχει κατασχεθεί, ενέργεια που εκτός των άλλων θα έχει σαν συνέπεια και την επιβάρυνση της βασικής οφειλής σας με επιπλέον έξοδα εκτέλεσης, θεωρήσαμε σκόπιμο να σας καλέσουμε…» κ.λπ., κ.λπ. Από τα στοιχεία του φορολογουμένου προκύπτει ότι όφειλε 31.000 ευρώ αρχικό ποσό και με τις προσαυξήσεις το ποσό έφτασε στα 147.744,88 ευρώ. Για τον συνταξιούχο οικοδόμο έχει υπογραφεί από τους «γύπες» του υπουργού Οικονομικών η θανατική του καταδίκη.

Ο 43χρονος οφειλέτης λαμβάνει, όπως προκύπτει από το ασφαλιστικό του μητρώο, ως σύνταξη από την ελληνική Πολιτεία 164,31 ευρώ τον μήνα καθαρά, για να ζήσει ο ίδιος και η γυναίκα του. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 249 ευρώ επειδή έχει τρία παιδιά και αγγίζει τα 413,75 ευρώ, για να ζήσει με λιγότερο από 80 ευρώ τον μήνα κάθε παιδί του. Αυτό είναι το κράτος των Παπανδρέου. Να τους χαιρόμαστε…

Στέφανος Χίος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα