Ασσύδωτος ο Σώρρας

Χιλιάδες απελπισμένοι πολίτες της κρίσης στα πλοκάμια της «σκοτεινής συμμορίας»
Το παραμύθι με τα αόρατα ομόλογα των 600 δισ. δολαρίων  
 Η δικαστική απόφαση-σοκ μετά τη μήνυση του Αδωνη Γεωργιάδη και η περίεργη ιστορία με διοικητή Ταμείου

Η Θέση μας: Ο απίστευτος κ. Αϊντε και το Κυπριακό

Διαβάστε online την «δημοκρατία» ,εδώ

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο

►Οι τράπεζες καταγγέλλουν τα δάνεια του ΔΟΛ και ζητούν να φύγει ο Ψυχάρης!

►«Ο Αναστασιάδης υπογράφει υπό την επήρεια αλκοόλ»

►Η αναλυτική πρόγνωση για Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

►Κύπρος: Σύμφωνο Φιλίας αντί για τις «εγγυήσεις»!

►«Νάρκη» στα θεμέλια του ΕΦΚΑ με το καλημέρα!

►ΟΓΑ: Φέρτε πίσω όλες τις καταβολές για το ΙΚΑ!

►Ο Τσίπρας και η Περιστέρα στο θέατρο με αποδοκιμασίες

►Φοβούνται για «βόμβα» γρίπης!

►Συναινετικά διαζύγια σε 30 λεπτά!

Η αδιαφορία του κράτους γιγά  ντωσε τον ασύδοτο Αρτ. Σώρρα

Σοβαρές ευθύνες ουκ ολίγων φορέων της (κατ’ ευφημισμόν συντεταγμένης) Πολιτείας ανακύπτουν πλέον για το «φαινόμενο Σώρρα», το οποίο αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις για χιλιάδες, είτε εύπιστους είτε απελπισμένους, Ελληνες.

Μέχρι πρότινος η δράση του αυτοπροβαλλόμενου ως «μεγάλου εθνικού ευεργέτη» με τα… 600 δισ. δολάρια αντιμετωπιζόταν με θυμηδία. Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, μοιράζοντας απίστευτες υποσχέσεις, που δεν αντέχουν σε καμία λογική και δεν έχουν κανένα πραγματικό αντίκρισμα. Το πρόβλημα, ωστόσο, πήρε άλλη μορφή από τη στιγμή που ο Αρτέμης Σώρρας ξεπέρασε τα όρια της γραφικότητας και -ασύδοτος- συνέχισε να απλώνει τα δίχτυα του προς αναζήτηση θυμάτων για τα περίεργα σχέδιά του.

Η κρίσιμη στιγμή ήταν όταν, εκμεταλλευόμενος τη μνημονιακή κρίση που διαρκώς βαθαίνει, άρχισε να δεσμεύεται ότι θα αποπληρώσει ο ίδιος τα χρέη των πολιτών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σε μια ρημαγμένη χώρα και κοινωνία, όπου ένας στους δύο πλέον βρίσκεται στο κόκκινο και κάθε μήνα οι οφειλές προς το Δημόσιο αυξάνονται με τρομακτικό ρυθμό, ξεπερνώντας ως ποσοστό το μισό ΑΕΠ, δεν ήταν δύσκολο να αποκτήσει «ακροατήριο», πρόθυμο να ακούσει, ακόμη και να φανατιστεί από τέτοιους επιτήδειους «σωτήρες».

Αν και στο μεταξύ είχαν υπάρξει πολλές καταγγελίες για το παρελθόν του κ. Σώρρα, όπως και για τα μυθεύματα του ίδιου και των συνεργατών του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι αρμόδιοι φορείς του ελληνικού κράτους αδράνησαν. Αυτή η αδράνεια αποδεικνύεται εγκληματική, καθώς τώρα πια πολλά από τα θύματα του «φαινομένου Σώρρα» βρίσκονται ενώπιον τραγικών καταστάσεων.

Εχοντας παγιδευτεί στις υποσχέσεις του ότι προσκομίζοντας εντελώς ανυπόστατα «έγγραφα» που τους προμήθευσε (με το σχετικό αντίτιμο, φυσικά) ο κ. Σώρρας δεν χρειάζεται να πληρώσουν καμία από τις υποχρεώσεις τους, διαπιστώνουν με σημαντική καθυστέρηση ότι όλα αυτά δεν είναι παρά αέρας κοπανιστός!

Ομως, εκτός από την αδράνεια, μεσολάβησε και η έκδοση μιας δικαστικής απόφασης, η οποία (καθώς δεν ασκήθηκε από την πλευρά του Δημοσίου κανένα ένδικο μέσο, κατέστη τελεσίδικη), επιτρέπει στον Αρτ. Σώρρα να υποστηρίζει ότι δικαιώθηκε.
Ετσι, η κατάσταση δείχνει να περιπλέκεται περισσότερο, γεννώντας πολλά ερωτήματα για το πώς θα αντιμετωπίσει η Πολιτεία αυτή την επικίνδυνη παθογένεια. Υστερα, μάλιστα, από τον φόνο της παιδοψυχολόγου στη Λαμία αυτές τις ημέρες, είναι προφανές ότι ο ρόλος της «οργάνωσης» αυτής χρήζει διερεύνησης και σε άλλα επίπεδα. Και μόνο το γεγονός ότι, αν είχε τεθεί εγκαίρως φραγμός στη δράση Σώρρα, η ζωή της 45χρονης θα είχε σωθεί αρκεί για να σημάνει, έστω και τώρα, συναγερμός στους πάσης φύσεως αρμοδίους.

Η δικαστική απόφαση-σοκ μετά από τη μήνυση του Αδωνη Γεωργιάδη!

Μια απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας του 2013, με αφορμή τη μήνυση του Αδωνη Γεωργιάδη σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του γιατρού Μανώλη Λαμπράκη για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την υπόθεση των 600 δισ. δολαρίων, κάνει τα τελευταία 24ωρα τον γύρο του διαδικτύου και αναδημοσιεύεται στον Τύπο προκαλώντας σύγχυση και ερωτήματα.

Στη δίκη που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2013, ο Αρτέμης Σώρρας και ο συνεργάτης του απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Στην απόφαση δεν ασκήθηκε έφεση και τελικά κατέστη αμετάκλητη. Το πλήρες κείμενο αυτής της απόφασης, στο οποίο -ούτε λίγο ούτε πολύ- τονίζεται ότι δεν αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν τα 600.000.000.000 δολάρια, κάτι που άλλωστε δεν αποτελούσε και αντικείμενο της δίκης, αποτελεί το «όπλο» στα χέρια του Αρτέμη Σώρρα και των συνεργατών του για να πείσουν πως αυτά τα χρήματα υπάρχουν!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα γραφεία τους επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης και Γραβιάς στην Αθήνα, στην ταμπέλα υπάρχει φωτογραφία της απόφασης με την εξής ρεκλάμα: «Κατάθεση $600 δισ. υπέρ της ελληνικής κυρίαρχης δημοκρατίας. Η΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών απόφαση αριθμός 67650/13».

Το δικαστήριο, ωστόσο, εξετάζοντας το θέμα της διασποράς των ψευδών ειδήσεων, δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, εάν δηλαδή όντως υπάρχουν αυτά τα χρήματα, αλλά αρκέστηκε στις μαρτυρίες που δόθηκαν ενώπιόν του.
Τελικά, στο σκεπτικό της δικαστικής απόφασης υπογραμμίζεται: «Στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος [Αρτέμης Σώρρας], δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρία επενδύσεων, με την επωνυμία RedPantherLimited, που εδρεύει στο Λονδίνο της Βρετανίας.

Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι (6) διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων (100.000.000.000), λήξεως τον μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της ελληνικής δημοκρατίας».

Μπλέκει και το «κίνημα» ο 39χρονος δολοφόνος της παιδοψυχιάτρου στη Λαμία

«Τη σκότωσα γιατί μου ζητούσε να χωρίσουμε» φέρεται ότι ομολόγησε ύστερα από τρεις ώρες απολογίας στον ανακριτή Λαμίας ο 39χρονος Χρήστος Μπαλαντίνας, ο οποίος τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου δολοφόνησε με 15 μαχαιριές τη 45χρονη παιδοψυχίατρο Θώμη Κουμπούρα στο σπίτι της, στα Γαλανέικα.

Το άλλοτε δεξί χέρι του Αρτέμη Σώρρα -για την οργάνωση του οποίου τόσο ο δικηγόρος του όσο και ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Θώμης άφησαν αιχμές ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο έγκλημα- μετά την ομολογία του πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.
«Της ζητούσα να προχωρήσουμε τη σχέση μας, να αποκτήσουμε παιδί. Εκείνη μου είπε ότι δεν ήθελε να είναι πια μαζί μου και ότι διατηρούσε παράλληλο δεσμό. Μου είπε ότι, εφόσον είχα καθαιρεθεί από το κίνημα Ελλήνων Συνέλευσις, δεν μπορούσε πια να είναι μαζί μου, ότι αυτή ήθελε να προσφέρει στο κίνημα και ότι η σχέση έπρεπε να τελειώσει. Εκεί θόλωσα και τη σκότωσα» ισχυρίστηκε. Ωστόσο, παρά τις επίμονες προσπάθειες του ανακριτή, ο δράστης επαναλάμβανε ότι δεν θυμόταν πού βρήκε το φονικό μαχαίρι, πόσες φορές το κάρφωσε στο σώμα της 45χρονης, αλλά ούτε και πού το πέταξε.

Αίτημα

Ο συνήγορός του Λεωνίδας Κουμπούρας ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, καθώς εκτιμά ότι βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ ακόμη και στην απολογία του έλεγε ασυναρτησίες.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στον φορέα του Αρτέμη Σώρρα, λέγοντας ότι «άτομα που συνδέονται με τέτοιες οργανώσεις παρασύρονται από τη μεθοδολογία και από πλύση εγκεφάλου που γίνεται στα μέλη και -αν υπάρχει ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο- μπορεί να οδηγηθούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις». Από την πλευρά του, και ο δικηγόρος της οικογένειας της 45χρονης, Θέμης Σοφός, δήλωσε ότι η έρευνα δεν έχει τελειώσει και ότι «ερευνώνται πολύ σοβαρά στοιχεία» καθώς «υπήρξε εμπλοκή οργανώσεως».

Προσφυγή στον Αρειο Πάγο για τα ομόλογα των $600 δισ.

Αίτηση-αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για την απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας σχετικά με την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα και των 600 δισ. δολαρίων κατέθεσε χθες ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής.

Ο νομικός θέτει υπ’ όψιν της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου την υπ’ αριθμόν 67650/13 απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας και ζητάει τη συνδρομή της κυρίας Δημητρίου προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια επί του κομβικού ζητήματος του ότι ο «πρώτος κατηγορούμενος (Αρτέμης Σώρρας) τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000!), τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας». Ο κ. Πανταζής, με την αίτηση-αναφορά του ζητάει, αφού μελετήσει τη δικαστική απόφαση, να ασκήσει αναίρεση υπέρ του νόμου για την εξαφάνισή της.

Στην αίτηση του δικηγόρου επισυνάπτονται δημοσιεύματα, κυρίως διαδικτυακά, στα οποία γίνεται αναφορά στην εν λόγω απόφαση, καλώντας την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αναζητήσει την απόφαση και να διαπιστώσει «το παράλογον και αντίθετο στους κανόνες της κοινής λογικής συμπέρασμα» ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει πράγματι αυτό το ποσό.

Παράλληλα, ο δικηγόρος επικαλείται και δημοσίευμα του 2013 το οποίο παρουσιάζει έγγραφα σύμφωνα με τα οποία το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα των ελληνικών Αρχών, ερεύνησε το ζήτημα και απάντησε ότι τα χρεόγραφα που επικαλείται ο Αρτέμης Σώρρας δεν είναι έγκυρα.

Μια «περίεργη» προκαταρκτική εξέταση για διοικητή Ταμείου

Η είδηση που δημοσιεύτηκε σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα για την ύπαρξη εισαγγελικής εντολής σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών επικεφαλής ασφαλιστικού ταμείου, ο οποίος αρνήθηκε να δεχθεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν συμψηφισμό των οφειλών τους με τα ομόλογα του Αρτέμη Σώρρα προκάλεσε χθες αναστάτωση.

Η επίμαχη προκαταρκτική εξέταση από Εισαγγελία της βορείου Ελλάδος προκλήθηκε με αφορμή μία ιδιωτική διαφορά η οποία απασχόλησε τον OAEE. Ο πολίτης αντί να προβεί στην εξόφληση των οφειλών του παρέπεμψε στα… ομόλογα του Αρτέμη Σώρρα και οι υπεύθυνοι του ΟΑΕΕ, που δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν, απευθύνθηκαν στις εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες προκειμένου να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί διέταξαν προκαταρκτική εξέταση. Σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα θα οδεύσει προς το αρχείο!
Τους τελευταίους μήνες πολλές ΔΟΥ, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες γίνονται αποδέκτες εξώδικων οπαδών του Αρτέμη Σώρρα, οι οποίοι ζητούν να εξοφληθούν οι οφειλές τους από τα… 600 δισ. δολάρια.

Εξώδικα

Ο αρχικός αιφνιδιασμός, που επικράτησε στις δημόσιες υπηρεσίες από τη λήψη των εξωδίκων από τους «Ελληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς», έχει περάσει και πλέον ορισμένες ΔΟΥ έχουν ήδη αρχίσει την αποστολή έγγραφων απαντήσεων στους αιτούντες, από τους οποίους ζητούν να βρουν μια ρεαλιστική λύση για την αντιμετώπιση των χρεών τους υπενθυμίζοντάς τους ότι απειλούνται με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων. Παράλληλα, στις απαντήσεις τους υπενθυμίζεται ότι η Εφορία δέχεται μετρητά, επιταγές ή κάρτες και όχι έγγραφα για την αποπληρωμή των χρεών.

Φυσικά το εξώδικο στις ΔΟΥ και στους άλλους φορείς όπου οι πολίτες-οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα έχουν χρέη δεν είναι με το αζημίωτο, καθώς μαζί με το τέλος συνδρομής στη ΜΚΟ που διατηρεί κοστίζει περίπου 60 ευρώ! Το ζήτημα ωστόσο είναι ότι αυτοί οι πολίτες ενδέχεται να έχουν σοβαρότατες κυρώσεις, τη στιγμή που ο κ. Σώρρας τούς τάζει «οριστικό ξεχρέωμα από τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο χρέος» στις ομιλίες του και στα φυλλάδια που διανέμει!
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μελετά τα δημοσιεύματα για το ζήτημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις μας για τα ταξιδάκια Μενδώνη – Παναγιωταρέα

Με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος ζητεί από την υπουργό Πολιτισμού σαφείς απαντήσεις και αναλυτική καταγραφή για κάθε ευρώ...

Σπίτι στα Προσφυγικά, εξοχικό στη Γαύδο

Μπορείς να το κάνεις αλλά μετά θα υποστείς τις συνέπειες, όπως κι αυτός που καταπατά δάσος ή παραλία και χτίζει βίλα ή ξενοδοχείο. Δεν...

Νέα ανθελληνική κίνηση από το διεφθαρμένο καθεστώς του Κιέβου: Ως εδώ με τον...

Θρασύτατη αξίωση του Κιέβου για επιβολή περιορισμών δράσης στα θαλάσσια drones που μας πουλάει, προκειμένου να βάλει πλάτη στον σύμμαχό του Ερντογάν Ως εδώ με...

ΔΥΠΑ: Προσοχή σε τηλεφωνικές απάτες – Τι πρέπει να κάνετε άμεσα

Εφιστά στην προσοχή η ΔΥΠΑΗ ΔΥΠΑ προειδοποιεί τους πολίτες για νέες τηλεφωνικές απάτες από δράστες που παριστάνουν εκπροσώπους της υπηρεσίας ή άλλων δημόσιων φορέων.Οι...

Νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές και τον Εισαγγελέα Κ. Τζαβέλλα

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για το θέμα των υποκλοπών και τον εισαγγελέα Κ. Τζαβέλλα.Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το in.gr, έντεκα ήταν...

41 «άριστοι» πρωταγωνιστές των σκανδάλων!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αν και εμφανίστηκε το 2019 ως υπόδειγμα «εκσυγχρονισμού», εξελίχθηκε σταδιακά σε ένα διεφθαρμένο οικοδόμημαΑπό τον Κώστα ΚαββαδίαΣτην πολιτική ιστορία της Μεταπολίτευσης...

Παραιτήθηκε ο Χάρης Καστανίδης από το ΠΑΣΟΚ με βαριές καταγγελίες κατά Ανδρουλάκη

Ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας, 4 Μαΐου 2026, την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ. Η αποχώρηση του ιστορικού στελέχους συνοδεύεται...

Σάλος με το αρχιτρόλ “Ζούκοφ” των υπογείων του Μαξίμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αποκαλυπτική έρευνα της εφημερίδας «δημοκρατία» για τη δράση των ανώνυμων λογαριασμών που δηλητηριάζουν τον δημόσιο διάλογο επιβεβαιώθηκε πλήρως, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρο...

Λαύριο: Καταδικάστηκε ο δήμαρχος για ρύπανση

Στο μικροσκόπιο ο Δήμος Λαυρεωτικής μετά την ομόφωνη πρωτόδικη απόφαση. Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκπτωσης του Δημήτρη Λουκά Η περιβαλλοντική ρύπανση αποτελεί μία από τις σοβαρότερες...

Νέο πεδίο …μάσας λαμπρό τα 750 εκατ. στην οπτικοακουστική βιομηχανία- Ποιοί θα...

Το νέο σχέδιο για τον πολιτισμό και οι γνώριμες ανησυχίες για τη διανομή των πόρωνΜε ένα σχέδιο που βαφτίζεται «εθνική στρατηγική» για την οπτικοακουστική...













Advertisement 2
Advertisement 3
spot_img

Ροή ειδήσεων

Advertisement 4
spot_img

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ