«Είστε όλοι σαχλαμάρες! Μόνο ο ΓΑΠ είναι ηγέτης»

Νέα επίθεση από άνθρωπο του Γιώργου Παπανδρέου στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ

Ο «κηπουρός» Σωκράτης Ξυνίδης ρίχνει λάδι στη φωτιά. Στην «κούρσα» για την αρχηγία μπήκε από χθες επισήμως και ο Γιάννης Μανιάτης, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοινώνει σήμερα τις προθέσεις τουΗ Θέση μας: Η μάστιγα του κομματισμού

Διαβάστε επίσης:

►Επανέρχονται οι δασοφύλακες! Είδες ο Σύριζα;

►Μεγαλοδημοσιογράφος απέκρυψε εισόδημα 518.305 €! Ποιος είναι;

►Βουτιά χωρίς τέλος στις τιμές ακινήτων!

►Από σήμερα η ανάληψη των 1.800 € μηνιαίως!

►«Τύμπανα πολέμου» μεταξύ ΗΠΑ, Β. Κορέας

►Βουλιάζει o ΕΦΚΑ στα χρέη

►Μόνο… ζημιές από το ΤΑΙΠΕΔ

►Παγκόσμια επιτυχία για ελληνικό νοσοκομείο

Μόνο τον Παπανδρέου θεωρεί ο Ξυνίδης  ικανό υποψήφιο για τη νέα Κεντροαριστερά

Πυρ ομαδόν έχουν εξαπολύσει στον δήμαρχο Αθήνας Γ. Καμίνη τα στελέχη του Γ. Παπανδρέου, τα οποία λένε τώρα ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να διεκδικήσει την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Προηγήθηκε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Γιώργος Αρσένης, ο οποίος έχει ισχυρούς δεσμούς με το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας «βρομοποντικό» τον Γ. Καμίνη για τιμολόγια 500.000 ευρώ που δεν έχει εγκρίνει ο επίτροπος και αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο δήμαρχος Αθήνας επιθυμεί την ηγεσία της ΔΗ.ΣΥ., με στόχο να αξιοποιήσει την ασυλία της Βουλής.

Ακολούθησε ο στενός συνεργάτης του ΓΑΠ, πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης, ο οποίος στο twitter έγραψε: «Υποψήφιος από το Κίνημα σε αυτή τη στιγμή και με τις επικρατούσες συνθήκες θα μπορούσε να είναι μόνο ο Παπανδρέου. Τα λοιπά είναι σαχλαμάρες».
Η συγκεκριμένη ανάρτηση ήρθε λίγες μέρες μετά το άρθρο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Ξυνίδης και με το οποίο έβλεπε με θετικό μάτι την υποψηφιότητα Καμίνη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αντιδράσεις από τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ καθώς και του ίδιου του ΓΑΠ επανέφεραν τον Σωκράτη Ξυνίδη «στην τάξη», αφήνοντας πίσω τα θετικά σχόλια για τον Γ. Καμίνη, ο οποίος θεωρείται στη ΔΗ.ΣΥ. «δούρειος ίππος» για τη συνεργασία του νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς με τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή ο Σταύρος Θεοδωράκης αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα τις προθέσεις του, ενώ ο Γ. Καμίνης γνωστοποίησε στο δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, καταγγέλλοντας αορίστως τα κυκλώματα και τα συμφέροντα που τον χτυπούν, χωρίς όμως να δώσει απαντήσεις στις καταγγελίες του Γ. Αρσένη. Ξεκαθάρισε δε ότι δεν θα παραιτηθεί από την ηγεσία του δήμου, προκαλώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η οποία ζήτησε να παραιτηθεί και να ορίσει αντικαταστάτη.

Θα του το ζητήσουν

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», πολλοί ανθυποψήφιοί του στη ΔΗ.ΣΥ. ετοιμάζονται να ζητήσουν την παραίτησή του από το δημαρχιακό αξίωμα. Πάντως, στη ΔΗ.ΣΥ. φαίνεται ότι η πληθώρα των υποψηφιοτήτων δεν αποσκοπεί στην ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα αλλά στη διαπραγμάτευση με τους δύο υποψηφίους που θα περάσουν τη δεύτερη Κυριακή για θέσεις και οφίτσια. Οι πολλές υποψηφιότητες μυρίζουν πολιτική «καμαρίλα», αφού όσοι τελικά διεκδικήσουν την ηγεσία αποζητούν και μία… αξιοπρεπή θέση, αν και εφόσον η ΔΗ.ΣΥ. αναλάβει κυβερνητικούς θώκους. Και, βέβαια, δεν υπάρχει κανένας σοβαρός ανθυποψήφιος της Φώφης Γεννηματά ο οποίος να μην αφήνει σπόντες για την ηγεσία της.

Οπως, για παράδειγμα, ο πρώην υπουργός Γ. Μανιάτης, ο οποίος, κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης της δικής του υποψηφιότητας, έστρεψε τα βέλη του κατά της Φώφης Γεννηματά, λέγοντας: «Πρέπει να αρνηθούμε τη στασιμότητα των χαμηλών δημοσκοπικών ποσοστών. Να επαναφέρουμε την Κεντροαριστερά στο προσκήνιο, ως παιδί της κοινωνίας, όχι του νεποτισμού, της αναξιοκρατίας, των κομματικών μηχανισμών, των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα