Ιδού το μπάχαλο: Χρέωσαν 102 κρούσματα στο Κιλκίς με καθυστέρηση δύο εβδομάδων

Ιδιωτικό εργαστήριο κοινοποίησε στον ΕΟΔΥ ξεχασμένα τεστ Covid από τις 24/11, καταγράφοντας σε μία ημέρα 102 ασθενείς

Το απίστευτο μπάχαλο το οποίο προκύπτει με τη διπλή καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, το οποίο έχει αποκαλύψει εκτεταμένα η «δημοκρατία», επιβεβαιώνεται απόλυτα από το ασύλληπτο λάθος το οποίο προέκυψε με τα κρούσματα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμένα, στην ενημέρωση της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι στην περιοχή καταγράφηκαν 102 κρούσματα. Δηλαδή, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το Κιλκίς ήταν η τρίτη περιοχή σε εθνικό επίπεδο στην οποία υπήρχε εκτεταμένη διασπορά του ιού, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στις οποίες εντοπίστηκαν 250 και 243 μολύνσεις, αντίστοιχα.

Όπως είναι φυσικό, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ προκάλεσε πανικό και αναστάτωση στους πολίτες της περιοχής, αλλά και ερωτήματα σχετικά με το πώς αυξήθηκαν τόσο πολύ τα κρούσματα και αν υπήρχαν κρυμμένες εστίες για τις οποίες δεν είχαν ενημερωθεί. Παράλληλα, τέθηκαν σε συναγερμό οι υγειονομικές Αρχές και οι υπόλοιποι αρμόδιοι φορείς του Κιλκίς. Τελικά χθες ήρθε στο φως η αλήθεια για την «εκτόξευση» των κρουσμάτων. Οπως προέκυψε, όλα άρχισαν από ένα ιδιωτικό εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είχε… ξεχάσει (!) επί δύο εβδομάδες να περάσει στον ΕΟΔΥ τα αποτελέσματα των ελέγχων που είχε κάνει για τον κορονοϊό!

Την αποκάλυψη για το γεγονός ότι τα κρούσματα στο Κιλκίς τη Δευτέρα ήταν πολύ περισσότερα από όσα θα έπρεπε έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης. «Το εργαστήριο καθυστέρησε να κοινοποιήσει στον ΕΟΔΥ αποτελέσματα ελέγχων που διεξήγαγε από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου και το έπραξε αθροιστικά, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι των ημερών αυτών να δώσουν 94 από τα 102 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου!» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Ο κ. Βεργίδης χαρακτηρίζει «αδιανόητο» και «απαράδεκτο» το λάθος, ενώ τονίζει ότι σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο οι αρμόδιοι θα πρέπει να δείχνουν υπευθυνότητα. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, το «ασύλληπτο» λάθος του ιδιωτικού εργαστηρίου «κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μία κρίσιμη περίοδο για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αφορούν την προστασία και την περαιτέρω θωράκιση της δημόσιας υγείας από τον αόρατο “εχθρό”, τον Covid-19».

O κ. Βεργίδης τονίζει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό καθιστά «επιτακτική την ανάγκη διενέργειας έρευνας προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία των αρμόδιων φορέων και η εμπιστοσύνη των πολιτών» και επαναλαμβάνει την τεράστια ευθύνη που έχει ο καθένας από μας, ώστε να αντιμετωπιστεί η πρόκληση του ιού. «Στη μάχη κατά του Covid-19 δεν περισσεύει κανείς. Γι’ αυτό όλοι, φορείς και πολίτες, καλούμαστε να είμαστε συνεπείς και υπεύθυνοι, με στόχο να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες προκλήσεις της πρωτοφανούς αυτής πανδημίας και να εξέλθουμε από αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση» καταλήγει.

Πλέον, σχετικά με το περιστατικό αναμένεται ενημέρωση από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στην οποία θα αναφέρεται η πραγματική διασπορά του ιού στην περιοχή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα