Άρχισε έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς

Ανοίγει τον φάκελο η Εισαγγελία Πατρών, που φέρεται ότι ζήτησε εκταφή της νεκρής, για την οποία υπάρχουν πολλές υπόνοιες

Έντονη φημολογία υπήρχε χθες αργά το απόγευμα ότι επρόκειτο να γίνει άμεσα η εκταφή της σπιτονοικοκυράς Ευγενίας Κούτρα- Θεοδωροπούλου, έπειτα από εντολή της Εισαγγελίας Πατρών, για να αρχίσει έρευνα και γι’ αυτόν τον θάνατο.

Ο θάνατος της 69χρονης ιδιοκτήτριας του ακινήτου της οδού Μπιζανίου, τον Σεπτέμβριο του 2020, καλύπτεται από πυκνό σκοτάδι. Από τι κατέληξε, αν τάφηκε ή αποτεφρώθηκε, ακόμα και τι συμβαίνει με το μνήμα της, όπου προ λίγων ημερών υπήρχε η φωτογραφία ενός άνδρα, όλα αυτά δίνουν σε αυτή την παράλληλη υπόθεση ανατριχιαστικές διαστάσεις, που παραπέμπουν στην τρομακτική εταιρία δολοφόνων που ξεπάστρευε ηλικιωμένους. Όλες οι ενδείξεις συνέκλιναν ότι η Εισαγγελία θα αναζητήσει τις απαντήσεις που κρύβει ο τάφος, ξεκινώντας από την εκταφή, η οποία απαιτεί αρκετές γραφειοκρατικές διαδικασίες, μεταξύ κοιμητηρίου, δήμου, μητρόπολης και Αστυνομίας, και, φυσικά, θα απαιτηθεί η παρουσία ιατροδικαστή. Ωστόσο, το επείγον της υπόθεσης δεν αποκλείει όλα αυτά να ολοκληρωθούν άμεσα και η εκταφή να γίνει ακόμα και σήμερα.

Ήδη «τρέχει» η έρευνα, μετά την εισαγγελική παραγγελία, για το πώς χειρίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης ως πληρεξούσιος της 69χρονης καθηγήτριας τις οικονομικές υποθέσεις της, πώς διεκπεραίωσε τη διαδικασία της ταφής, αλλά και ποιες είναι οι συνθήκες θανάτου για τις οποίες έχει γίνει ανώνυμη καταγγελία στις Αρχές.

Οι Αρχές έχουν ζητήσει τον ιατρικό φάκελο της Ευγενίας Κούτρα-Θεοδωροπούλου, καθώς δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι «έφυγε» από καρκίνο, όπως έλεγαν οι γονείς των παιδιών, ενώ θα πάρουν επίσημη μορφή μέσω καταθέσεων οι πολλές μαρτυρίες για τη σχέση της θανούσας με το ζεύγος. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η μοναχική γυναίκα είχε συμπαθήσει τον Μάνο Δασκαλάκη και του είχε παραχωρήσει το ισόγειο διαμέρισμα για να ζει με τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Αργότερα όμως άρχισε να εκδηλώνει φοβίες ότι θα της κάνουν κακό και θέλησε να τους απομακρύνει από το σπίτι.

Και σε αυτή την υπόθεση, ωστόσο, υπήρξαν ανατροπές, καθώς στην πορεία διαπιστώθηκε ότι η Ευγενία Κούτρα- Θεοδωροπούλου έχει αρκετούς συγγενείς στον Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι δεν έμαθαν ούτε καν για τον θάνατό της. Και, βέβαια, οι συγγενείς της δεν την είχαν αναζητήσει ποτέ όσο ήταν εν ζωή.

«Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα τα οποία θα βγουν. Είμαστε πάρα πολλά ξαδέλφια. Θα μαζευτούμε για να κάνουμε μία συνεννόηση για να δούμε πώς θα κινηθούμε» είπε στην ΕΡΤ ο πρώτος ξάδελφος της άτυχης καθηγήτριας Κωνσταντίνος Κούτρας. «Γιατί να σκοτώσεις μια γυναίκα από τη στιγμή που ούτε σου έχει γράψει το σπίτι; Δεν έχεις όφελος. Όχι επειδή δεν σου έχει γράψει το σπίτι, δεν έχεις όφελος να τη σκοτώσεις» είχε πει ο Μάνος Δασκαλάκης, μιλώντας για τη σχέση τους με τη σπιτονοικοκυρά. Μυστήριο αποτελεί και ο παραμελημένος τάφος της γυναίκας, στον οποίο έως πρότινος υπήρχε η φωτογραφία ενός άνδρα, η οποία εξαφανίστηκε μετά τον σάλο.

«Εάν έχει ταφεί η γυναίκα, αποδεικνύεται από τις ληξιαρχικές πράξεις. Ο τάφος έχει πληρωθεί για τρία χρόνια από τον Μάνο Δασκαλάκη και έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι μετά την τριετία θα παραλάβει τα οστά της θανούσης» είπε υπάλληλος του γραφείου τελετών που ανέλαβε την κηδεία της γυναίκας, και πρόσθεσε: «Ο τάφος πάνω έχει μια φωτογραφία ενός άνδρα. Αν είναι δυνατόν να έχουν βάλει σε έναν τάφο δημοτικού νεκροταφείου το όνομα ενός ανθρώπου και να είναι κάποιος άλλος μέσα. Οταν εδώ οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι έχει γίνει ταφή, πώς είναι δυνατόν να μιλάνε κάποιοι για αποτέφρωση;»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα