Φλώρινα: Αποθεώθηκε ο Καραμανλής στην παρουσίαση του βιβλίου του Κοττάκη

Εκδήλωση μεγάλης σημασίας, τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τις αντιδράσεις των πολιτών που κατέκλυσαν την αίθουσα, διοργανώθηκε από τον σύλλογο «Ο Αριστοτέλης» στη Φλώρινα.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», που αναφέρονται στην περίοδο διακυβέρνησης 2004-2009 από τον Κώστα Καραμανλή, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έγινε παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος αποθεώθηκε από τους παρισταμένους.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Στην αίθουσα του θεάτρου έδωσαν το «παρών» οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργος Αμανατίδης και Παρασκευή Βρυζίδου (Κοζάνης), Γιάννης Αντωνιάδης (Φλώρινας) και Ζήσης Τζηκαλάγιας (Καστοριάς), καθώς και ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, αλλά και μεγάλο κομμάτι του καραμανλικού μπλοκ από τη βόρεια Ελλάδα. Επίσης παρέστησαν πολλοί πρώην βουλευτές της καραμανλικής περιόδου, όπως ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Αντώνης Μπέζας, ο Νίκος Τσιαρτσιώνης και ο Αλέκος Κοντός, οι πρώην περιφερειάρχες Σωτήρης Βόσδου και Ανδρέας Λεούδης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας και οι καραμανλικοί της Θεσσαλονίκης Βάκης Φραντζής, Τέλης Θωμόπουλος και Δημήτρης Δαρνάκας. Το «παρών» έδωσε και ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, και πολλοί εκπρόσωποι φορέων της Φλώρινας.

Κατάμεστη η αίθουσα

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Ολγα Τρέµη. Για το βιβλίο μίλησαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής ΕΚΠΑ Ιωάννης Μάζης και ο πρώην υπουργός Χρήστος Φώλιας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον Κώστα Καραμανλή, γιατί, όπως είπε, ο πρώην πρωθυπουργός ήταν αυτός που τον έβαλε στην πολιτική σε ηλικία 29 χρόνων. Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, αναφερόμενος στον κ. Κοττάκη, είπε ότι έχει «μια κομψότητα στη γραφή, αστική ευγένεια και αποφεύγει τα άκρα, με μια διάθεση να είναι ειλικρινής», ενώ στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού: «Εχω απέναντί μου τον καλύτερο Ελληνα πρωθυπουργό που πέρασε ποτέ, τον Κώστα Καραμανλή».

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης με τον Μανώλη Κοττάκη, συγγραφέα του βιβλίου «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή»

Στην ομιλία του, ο Χρήστος Φώλιας ξεκίνησε λέγοντας «νομίζω ότι είμαι ντόπιος, η Σαμαρίνα είναι δίπλα, είμαι στην οικογένειά μου». Αναφέρθηκε αρχικά στο πρόγραμμα «Πίνδος», που περιελάμβανε και τη Φλώρινα, με σπουδαία αποτελέσματα, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί. Ο πρώην υπουργός συνέχισε ξετυλίγοντας το κουβάρι της συμφωνίας με τους Ρώσους για τον South Stream και τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, καθώς και για τη λυσσαλέα αντίδραση των «συμμάχων» και «φίλων» μας Αμερικανών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα