Εικόνες χάους σε όλη τη χώρα από τις καταιγίδες

Σε λίμνη μετατράπηκαν δεκάδες περιοχές σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα το Σαββατοκύριακο – Μεγάλες ζημιές στη Θεσσαλονίκη από υπερχείλιση ρέματος

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο διήμερο σε πολλές περιοχές της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη πλημμύρισαν δρόμοι, ενώ σημειώθηκαν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.

Μόνο στην Πολίχνη τουλάχιστον 30 σπίτια γέμισαν νερά. Συνεργεία του Δήμου Παύλου Μελά κινητοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο σημείο που πλημμύρισε, με τους υπευθύνους να ζητούν έλεγχο της στατικότητας μιας γέφυρας και άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων για την εκβάθυνση της κοίτης τοπικού ρέματος. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισαν και 40 νεφροπαθείς που μεταφέρθηκαν με όχημα της Πυροσβεστικής σε κέντρο αιμοκάθαρσης.

Οι ασθενείς δεν μπορούσαν να διασχίσουν δρόμο λόγω του όγκου του νερού που είχε συγκεντρωθεί από την έντονη βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη. Πυροσβέστες έσπευσαν στους Βυζαντινούς Νερόμυλους, στα σύνορα με την περιοχή των Πεύκων, για τη μεταφορά των δεκάδων νεφροπαθών που είχαν προγραμματισμένη αιμοκάθαρση. Τετράτονο όχημα της Πυροσβεστικής μετατράπηκε σε ασθενοφόρο για τη μεταφορά των ασθενών.

Στη Χαλκιδική προκλήθηκαν σημαντικές καταστροφές σε καλλιέργειες, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στις περιοχές της Ν. Καλλικράτειας, των Ν. Μουδανιών και της Κασσάνδρας. Στο μάτι της κακοκαιρίας μπήκαν λίγο αργότερα οι περιοχές της Σιθωνίας και της βορειοανατολικής Χαλκιδικής.

Προβλήματα υπήρξαν με πλημμυρισμένους δρόμους στην Ολυνθο και στις Καλύβες, όπου σε κάποια σημεία ήταν δύσκολη η κυκλοφορία των οχημάτων. Στην παραλία Διονυσίου ήταν τόσο μεγάλη η ένταση της βροχής που οι δρόμοι του οικισμού μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ ένα όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στο Αμύνταιο της Φλώρινας, στην Εορδαία, σε αγροτικές περιοχές της Καστοριάς και του Αργους Ορεστικού, όπου καταστράφηκαν κηπευτικά, φράουλες και δεντροκαλλιέργειες με κεράσια και βερίκοκα. Οι τοπικές Αρχές ζητούν να τεθούν οι περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ οι αγρότες ζητούν κρατική ενίσχυση, καθώς καταστράφηκε η ετήσια παραγωγή τους εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Επίσης, σημαντικά προβλήματα αντιμετώπισαν από την κακοκαιρία η Εύβοια και η Σκύρος.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν σε δρόμους στη νότια και τη βόρεια Εύβοια, που μετατράπηκαν σε ποτάμια. Λόγω των κεραυνών που έπεσαν, ένας μετασχηματιστής πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα σε δύο χωριά. «Πήρε φωτιά μετασχηματιστής στο χωριό Κοτσικιά λόγω της έντονης βροχής και αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχουν συχνές διακοπές ρεύματος στην παραλία της Αγίας Αννας και στην παραλία του Αχλαδίου» δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Αννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Στα Σπάτα, στην Αττική, πλημμύρισε και σχηματίστηκε λίμνη σε κεντρικό δρόμο από τον οποίο περνούν καθημερινά δεκάδες αυτοκίνητα. Η Πολιτική Προστασία είχε προειδοποιήσει για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με μήνυμα του 112 στους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής, της Εύβοιας, της Μαγνησίας και των Σποράδων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα