Μηνύματα μίσους στα social media

Κηρύχθηκε διαδικτυακός «πόλεμος» μετά τη δολοφονική επίθεση Κροατών και Ελλήνων οπαδών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ενας «πόλεμος» δίχως τέλος έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάμεσα σε φιλάθλους που «επικηρύσσουν» τους Ελληνες συνεργούς των Κροατών χούλιγκαν που αιματοκύλισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια και σε εκείνους που «υπερηφανεύονται» για τη δολοφονική επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή.

Ορισμένοι στα social media ζητούν περισσότερες πληροφορίες για τους δράστες, προσφέροντας αμοιβή σε όσους τους οδηγήσουν στα χνάρια των Ελλήνων χούλιγκαν που συμμετείχαν στα φονικά επεισόδια, στο πλάι των φανατικών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αλλοι ζητούν οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να έρθουν σε επαφή με κάποιον εισαγγελέα για να του παράσχουν διαλόγους από τα social media που μπορεί να οδηγήσουν τις Αρχές στους δράστες, ενώ κάποιοι δηλώνουν ότι έχουν ήδη επικοινωνήσει με τις Αρχές.

Στις ομάδες των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από τους δράστες καθώς και στους τρόπους με τους οποίους αυτοί θα απομονωθούν και θα παραδοθούν στις Αρχές.

Την ίδια ώρα, αποτροπιασμό προκαλούν και οι ομολογίες σε ομάδες οργανωμένων οπαδών στο facebook και στο X (πρώην twitter) Ελλήνων οι οποίοι… κομπάζουν για τα «κατορθώματά» τους στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα, κάποιοι ανήρτησαν φωτογραφίες με τους χούλιγκαν της Ντιναμό, ενώ σε μια περίπτωση, προτού γίνει γνωστός ο θάνατος του Μιχάλη, όταν ένας ρωτήθηκε αν ήταν όντως παρών στα επεισόδια, απάντησε: «Φυσικά και ήμουν. Με τα αδέρφια μας τους Κροάτες σκάσαμε μύτη και σας γλεντήσαμε». Σε άλλο διάλογο, ένας χούλιγκαν σχολιάζει για τον θάνατο του 29χρονου με το κυνικό «τι με νοιάζει; Ενας αεκτζής λιγότερος», ενώ σε συζήτηση συμμετέχει και Κροάτης χούλιγκαν, ο οποίος «ευχαριστεί» τους Ελληνες «αδερφούς» του που «πήραν εκδίκηση για εμάς».

Σε κάθε περίπτωση, στο διαδίκτυο από το βράδυ της Δευτέρας επικρατεί αλαλούμ. Μπορεί οι περισσότερες φωνές να είναι αυτές φιλάθλων όλων των ομάδων, που απαιτούν από τις διοικήσεις των σωματείων να βάλουν «φρένο» στις δολοφονικές ενέργειες των οργανωμένων οπαδών των ομάδων, όμως υπάρχουν και εκείνοι οι ακραίοι που συνεχίζουν ατάραχοι το «έργο» τους. Οπαδοί που, με αφορμή όσα έγιναν, καλούν σε «πόλεμο». Κάποιοι ζητούν από «τα αδέρφια της Μαρσέιγ να πάρουν εκδίκηση», άλλοι που υπόσχονται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες «καταδρομές θανάτου» ή «ανάλογες απαντήσεις». Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι οι χούλιγκαν που ζητούν και υπόσχονται νέο αίμα εμφανίζονται να είναι από όλους τους συλλόγους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα