Η Ελληνική Αστυνομία στην υπηρεσία των νεοναζί!

Με τις ευλογίες της κυβέρνησης εξομοιώνει εμμονικά τους φονιάδες με τα θύματα και «χορηγεί» άλλοθι στους Κροάτες μαχαιροβγάλτες

Με πρωτοφανή εμμονή η Ελληνική Αστυνομία εξακολουθεί, μεθοδευμένα, να παραποιεί καθημερινά τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και στον τραυματισμό δεκάδων ακόμα φίλων της ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Συνέπεια της τουλάχιστον περίεργης, αν όχι ύποπτης, στάσης της ΕΛ.ΑΣ., πάντα υπό την επιστασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αποτελεί το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας προσφέρουν στους Κροάτες φονιάδες και στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ τη μία και μοναδική υπερασπιστική γραμμή τους εν όψει της δίκης για τον φόνο, αλλά και τυχόν ποδοσφαιρικών κυρώσεων από την UEFA.

Με κραυγαλέα ψέματα, αδιανόητες παραλείψεις και λάθη που προκαλούν την κοινή λογική για το κατά πόσο μπορούν να θεωρηθούν «ανθρώπινα», η Ελληνική Αστυνομία εξελίσσεται σε ανέλπιστο συνήγορο των Κροατών νεοναζί και των εν Ελλάδι συνεργών τους. «Χορηγεί» άλλοθι στους βάρβαρους επιτιθέμενους εξομοιώνοντάς τους με τα θύματα. Δεν υπάρχει ο παραμικρός σεβασμός ούτε καν στον αδικοχαμένο Μιχάλη Κατσουρή, την άγρια δολοφονία του οποίου επέτρεψε με την πρωτάκουστη αδράνειά της η ΕΛ.ΑΣ.

Εκτεθειμένοι

Το παιχνίδι που κάνει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. εκθέτει τόσο τους διοικητές και τα ανώτατα στελέχη της όσο και το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και, φυσικά, την κυβέρνηση, που παρακολουθεί με εξοργιστική απάθεια τις παρακμιακές μεθόδους αλλοίωσης των γεγονότων.
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά αυτού του τόπου που ένα τάγμα εκατοντάδων νεοναζί δολοφόνων αλώνιζε τη χώρα με στόχο να φονεύσει, σε απόλυτη γνώση της Αστυνομίας που τους άφησε να φτάσουν στην Αθήνα, να εξοπλιστούν, να πάνε στο γήπεδο, να σκοτώσουν και να επιτεθούν σε ανυποψίαστους πολίτες και γυναικόπαιδα.

Πρόκληση

Με τη στάση της Αστυνομίας κάθε απλός πολίτης αισθάνεται εντελώς ανυπεράσπιστος. Κι όχι μόνο αυτό. Η ΕΛ.ΑΣ. με τις πρακτικές διαστρέβλωσης της πραγματικότητας υποδαυλίζει τα οπαδικά – συνδεσμιακά πάθη σε έναν χώρο όπου υπάρχουν ήδη άγρια ένστικτα και υψηλή παραβατικότητα.

Η προκλητική συμπεριφορά της «σπρώχνει» οπαδούς σε συμπλοκές, όπως με τα ΜΑΤ έξω από το γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας χθες, «στέλνει» ανεγκέφαλους σε καταδρομικές επιθέσεις, όπως επίσης χθες σε μαγαζί οπαδού κοντά στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, και «μοιράζει» μηνύματα στους απανταχού χούλιγκαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι για κάθε λογής μαχαιροβγάλτες, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή κάθοδο πάνοπλων Ρουμάνων «οπαδών», που τούτη τη φορά συνελήφθησαν… έγκαιρα, προτού βρεθούν στο πλευρό της Γκενκ στο χθεσινοβραδινό ματς με τον Ολυμπιακό.

Και τα τρία ανησυχητικά περιστατικά έγιναν μέσα σε ένα 24ωρο. Και είναι «προϊόντα» της στάσης της Ελληνικής Αστυνομίας από τη Δευτέρα και μετά. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στη ρεβάνς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν τα ΜΑΤ, που κοιτούσαν τους Κροάτες να σκοτώνουν, θα πρέπει τώρα να επιβάλουν τα μέτρα ασφαλείας. Η «δημοκρατία» αποδεικνύει σήμερα με ατράνταχτα στοιχεία ότι δυστυχώς για όλους μας η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί σαν το υπηρετικό προσωπικό των νεοναζί φονιάδων.


ΑΣΤΟΧΙΑ 1

Ανενόχλητη στη χώρα η φάλαγγα του θανάτου

Ολα τα επίσημα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως τώρα αποδεικνύουν, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι η Ελληνική Αστυνομία γνώριζε επακριβώς με τι εγκληματικά στοιχεία είχε να κάνει, πως ταξιδεύουν και τι σκοπεύουν να πράξουν. Είχε προειδοποιηθεί εγκαίρως.

Από την ώρα που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Ζάγκρεμπ μέχρι τη στιγμή που πέρασαν τα σύνορα και στη συνέχεια έφτασαν στο γήπεδο της ΑΕΚ πάνοπλοι για να σκοτώσουν με Ελληνες συνεργούς, δεν υπήρχε κανένα κενό πληροφόρησης για την ΕΛ.ΑΣ. Κάτι που αποδεικνύεται:

1 Από την επίσημη και έγκαιρη ενημέρωση των Αρχών της Κροατίας και του Μαυροβουνίου ότι είναι καθ’ οδόν για τα ελληνοαλβανικά σύνορα οι χούλιγκαν της Ντιναμό. Υπήρξε ενημέρωση από την Κροατία και για την επικινδυνότητα αυτών των κακοποιών στοιχείων.

2 Από τη διαβιβαστική έκθεση 17 σελίδων της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία «περί ώρα 22.55, από τη ΣΤΑ.ΣΥ., υπήρξε ενημέρωση για περίπου 100 άτομα με κουκούλες και αντικείμενα, τα οποία εισήλθαν σε συρμό από τον σταθμό ΗΣΑΠ “Ειρήνη” με κατεύθυνση τον Πειραιά, ενώ επί της οδού Νερατζιωτίσσης στον σταθμό ΗΣΑΠ “Ειρήνη” εντοπίστηκαν σταθμευμένα τα οχήματα με τις κροατικές πινακίδες που αναζητούνταν. Περί ώρα 23.00, τα άτομα αποβιβάστηκαν στον σταθμό ΗΣΑΠ «Περισσός».

3 Από το έγγραφο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στις 6 Αυγούστου ότι «στη χώρα μας θα αφιχθεί ικανός αριθμός περίπου 100 οργανωμένων οπαδών της GΝΚ Dinamo Zagreb -Bad Blue Boys-, κάποιοι εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν από οπαδούς της ομάδας του Παναθηναϊκού».

Η Αστυνομία ήταν πλήρως ενήμερη ότι έρχονται οι χούλιγκαν στην Ελλάδα για να συναντηθούν με αυτούς του Παναθηναϊκού, σε έναν αγώνα όπου δεν επιτρεπόταν η παρουσία Κροατών οπαδών. Δεν υπήρχε καν υποψία μεμονωμένης παρουσίας, αφού ταξίδευαν σε κομβόι, όπως φάνηκε σε άλλα βίντεο, που επίσης ήταν εν γνώσει της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΣΤΟΧΙΑ 2

Παθητικοί παρατηρητές στη φονική επίθεση

Οι συγκλονιστικές αποδείξεις ότι η ΕΛ.ΑΣ. έβλεπε τους Κροάτες και ουδέποτε υπήρξε εντολή να τους σταματήσει κάποια διμοιρία των ΜΑΤ είναι σοκαριστικές. Με την αδικαιολόγητη απραξία της έδωσε το πράσινο φως για να πάνε έξω από το γήπεδο να σκοτώσουν, να τραυματίσουν, να σπάσουν. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι:

1 Το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα προχθές το Star και στο οποίο φαίνονται ξεκάθαρα πάνω από 120-150 πάνοπλοι χούλιγκαν να κάνουν τη διαδρομή από τον σταθμό του Περισσού προς το γήπεδο. Επτά αστυνομικοί τούς ακολουθούσαν κατά πόδας, σχεδόν τους «συνόδευαν», και ενημέρωσαν άμεσα για εντολές που δεν δόθηκαν ποτέ. «Μην εμπλακείτε, δίνετε εικόνα από μακριά» άκουσαν από τους ασυρμάτους τους όσο οι χούλιγκαν έφταναν στο γήπεδο για να σκοτώσουν.

2 Το χθεσινό ρεπορτάζ των «Νέων» ότι οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν τη λανθασμένη βεβαιότητα πως το κομβόι των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα κατέληγε για διανυκτέρευση σε στέκια Ελλήνων οπαδών στο κέντρο της Αθήνας. Γι’ αυτό και ουδέποτε υπήρξε προσπάθεια για μπλοκάρισμά τους στα διόδια της Ελευσίνας. Στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στη Νέα Φιλαδέλφεια φαίνεται ότι δόθηκε μόνο η εγκληματική εντολή «άσ’ τους, πάνε να κοιμηθούνε»!

ΑΣΤΟΧΙΑ 3

Η απίστευτα αργοπορημένη επέμβαση

Οπως αποκαλύπτεται από τα επίσημα έγγραφα, υπάρχει σημαντική καθυστέρηση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στη διαβίβαση του σήματος προς τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα για μετακίνηση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και κενά στη διαχείριση και την προώθηση του επίμαχου εγγράφου στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Αχαΐας. Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ., εξάλλου, αποφεύγει να δώσει την ακριβή ώρα στην οποία βρέθηκε στις συμπλοκές.

Ολες οι μαρτυρίες συγκλίνουν ότι έφτασε ύστερα από τουλάχιστον 25 λεπτά, όταν το κακό ήδη είχε γίνει. Αλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο ότι ήταν η ΕΛ.ΑΣ. που δεν επέτρεπε για τουλάχιστον 20 λεπτά να προσεγγίσουν το σημείο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και πυροσβεστικά οχήματα που ήδη είχαν ειδοποιηθεί.

ΑΣΤΟΧΙΑ 4

Καμία έρευνα για τους Ελληνες συνεργούς τους

Το αδιαβάθμητο έγγραφο-ντοκουμέντο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας αποδεικνύει ότι η ΕΛ.ΑΣ. ήταν εξαρχής ενήμερη ότι ενδέχεται μικρός αριθμός των Κροατών χούλιγκαν να φιλοξενηθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ. επί της Αλεξάνδρας και από οπαδούς της ομάδας του Παναθηναϊκού (εννοεί στα σπίτια τους), με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι.

Η ΕΛ.ΑΣ. τι έρευνες έχει κάνει στα γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ., αλλά και σε σπίτια οπαδών με παρελθόν στη ΝΟΠΟ, νεοναζιστών δηλαδή όπως είναι και οι χούλιγκαν της Ντιναμό; Οχι μόνο από το βράδυ των επεισοδίων και μετά, αλλά και πριν από αυτά. Το επίσημο έγγραφο είναι από τις 6 Αυγούστου και δείχνει τον δρόμο στην ΕΛ.ΑΣ. για το τι όφειλε να πράξει. Ποιες εφόδους έχει κάνει ως τώρα και ποια είναι τα ευρήματα της Αστυνομίας, όπως υποδείκνυε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας;


Τα fake news περί ραντεβού θανάτου ρίχνουν στα μαλακά τους φονιάδες

Στην πρώτη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια στο 17σέλιδο διαβιβαστικό της υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές για συγκρούσεις. Η Αστυνομία, δηλαδή, υπαινίσσεται ότι υπήρχε ραντεβού θανάτου, δίνοντας το δικαίωμα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στους συλληφθέντες να υποστηρίζουν το ίδιο.

Στο διαβιβαστικό της αναφέρει ότι στο σημείο ξέσπασε άγρια συμπλοκή και σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ομάδων των οπαδών από την Κροατία και ομάδων των οπαδών της ΑΕΚ. Στην πρώτη ανακοίνωση την επομένη της δολοφονίας γράφει: «Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν τη συμπλοκή». Οι αποδείξεις ότι η ΕΛ.ΑΣ. λέει ψέματα για ραντεβού θανάτου είναι πολλές.

1 Σε όλες τις εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. και των άλλων υπηρεσιών αναφέρεται πάντα συγκεκριμένος αριθμός των Κροατών που ήταν υπό παρακολούθηση, 100-120 άτομα. Αν η ΕΛ.ΑΣ. είδε πράγματι ότι συγκεντρώθηκαν οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, θα έπρεπε να παρακολουθεί διακριτικά και βέβαια να δώσει και τον αριθμό του πλήθους, όπως συμβαίνει πάντα στα επεισόδια, αθλητικά ή μη. Σε κανένα επίσημο έγγραφο δεν υπάρχει αριθμός συγκεντρωμένων οπαδών, πολύ απλά επειδή δεν είχαν συγκεντρωθεί. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει ξεκάθαρα σενάρια επιστημονικής φαντασίας για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία της.

2 Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. στο διαβιβαστικό της γράφει ότι συνέλαβε άτομα που ήταν σε καταστήματα εστίασης στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου και για τους οποίους κατά την προανακριτική διαδικασία δεν προέκυψε συμμετοχή στην εν λόγω συμπλοκή. Πώς είναι δυνατόν να κάθονταν άνθρωποι για φαγητό ή καφέ δίχως να ειδοποιηθούν από Ελληνες οπαδούς ότι θα γίνει μάχη και ότι θα πρέπει να φύγουν;

3 Στους τραυματίες υπήρχε και μια 13χρονη, κάτι που αποδεικνύει και πάλι ότι στο σημείο βρίσκονταν απλοί φίλαθλοι και γυναικόπαιδα όπως κάθε μέρα, όχι οπαδικός στρατός.

4 Από καμία μαρτυρία δεν προκύπτει ότι υπήρχαν οπλισμένοι οπαδοί της ΑΕΚ που περίμεναν τους Κροάτες.

5 Δεν υπάρχει κανείς κατηγορούμενος που να είναι οπαδός της ΑΕΚ. Από τα 100 και πλέον άτομα όλοι είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα Κροάτες και οπαδοί του Παναθηναϊκού. Από πού εξάγει το ψεύτικο συμπέρασμα η ΕΛ.ΑΣ. ότι έγιναν συμπλοκές οπαδών δύο ομάδων;

6 Δεν υπάρχουν Κροάτες με μαχαιριές ή άλλα σοβαρά τραύματα που να δείχνουν ότι δέχτηκαν οργανωμένη ή έστω ανοργάνωτη επίθεση. Την πρώτη μέρα ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε όλα τα περιστατικά λόγω των επεισοδίων. Οι τέσσερις Κροάτες που πήγαν στο νοσοκομείο είχαν απλά θλαστικά τραύματα και οι τρεις εξ αυτών αποχώρησαν το ίδιο βράδυ επειδή δεν είχαν τίποτα. Οι θαμώνες της περιοχής ήταν αυτοί που προσπάθησαν να αμυνθούν για να σωθούν. Από κανένα νοσοκομείο δεν επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός των Κροατών ότι υπάρχουν οπαδοί τους με τραύματα από μαχαίρι.

7 Το τελευταίο είναι αυτονόητο. Αν οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν πράγματι οργανωθεί για ραντεβού, δεν θα ήταν γυναικόπαιδα και άνθρωποι που έπιναν μια μπίρα ή έτρωγαν το βράδυ στο γήπεδο. Θα ήταν, βάσει λογικής, τουλάχιστον 1.000-2.000 από τον σκληρό πυρήνα των οργανωμένων που θα περιφρουρούσαν και θα περίμεναν τους 200 Κροάτες, οι οποίοι μάλλον δεν θα προλάβαιναν ούτε στον Περισσό να φτάσουν. Ακόμα και στο παραμύθι-σενάριο της ΕΛ.ΑΣ. περί ραντεβού θανάτου, λοιπόν, η Αστυνομία θα έστελνε διμοιρίες για να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, όπως κάνει πάντα στις συγκεντρώσεις – αντισυγκεντρώσεις. Η Αστυνομία αυτοδιασύρεται και μόνο που ισχυρίζεται τέτοια χυδαία ψεύδη πάνω από το πτώμα ενός ανθρώπου που δεν προστάτευσε ποτέ.


Δείτε επίσης: Γλέντι στο twitter για τον… άφαντο πρωθυπουργό!

Δείτε επίσης: 13 αδίστακτοι χούλιγκαν στο μικροσκόπιο των Αρχών

Δείτε επίσης: Καταδρομική επίθεση στα 100 μέτρα από τη ΓΑΔΑ

Δείτε επίσης: Ο… μαυρισμένος Βορίδης δικαιολογεί τον αποτυχημένο Οικονόμου

Δείτε επίσης: Η UEFA υποχρεώνει την ΑΕΚ να δώσει τρία ματς στην Ευρώπη σε έξι μέρες!

{{-PCOUNT-}}39{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα