Επιθέσεις με drones ετοίμαζε η Greek Mafia

Μαίνεται ο εμφύλιος για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων και το πώς θα ξεκληρίσει η μία «φαμίλια» την άλλη

Με συχνά «μπολιάσματα» από τα Βαλκάνια και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ δρα η λεγόμενη Greek Mafia στη χώρα μας, που είχε όλο το ενδιαφέρον της στον έλεγχο του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων, καθώς φαίνεται ότι η νύχτα δεν αφήνει πλέον τα χρήματα του παρελθόντος. Τα μεγάλα αφεντικά που μάχονται για το ποιος θα πάρει μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα -ανάμεσά τους Eλληνες και νεοεισερχόμενοι ομογενείς- στρατολογούν εκτελεστές από τα Βαλκάνια ή χώρες της πρώην ΕΣΣΔ για να ξεκληρίσουν η μία «φαμίλια» την άλλη.

Είναι κοινό μυστικό, πλέον, ότι πολλές από τις εντολές για συμβόλαια θανάτου δόθηκαν μέσα από τις φυλακές όπου λειτουργούν πολλά «κεντρικά γραφεία» της ελληνικής μαφίας. Μετά τις συλλήψεις που προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τις δολοφονίες Σκαφτούρου, Ρουμπέτη και του κουνιάδου του, αποκαλύπτεται η προσαρμοστικότητα που δείχνουν οι εκτελεστές προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία τα συμβόλαια θανάτου και να κάνουν πράξη τις εντολές των μεγάλων αφεντικών. Οπως αναφέρεται στη σχετική δικογραφία, στο κινητό Ελληνα ποινικού εντοπίστηκαν βίντεο με κατόπτευση περιοχών, ενώ ο ίδιος έκανε δοκιμαστικές πτήσεις drones, για να ρίξει εκρηκτικό μηχανισμό στον στόχο, κάτι που, ευτυχώς, δεν έγινε για άγνωστο λόγο.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της μαφίας πέρσι στις 10 Ιουνίου έφτασαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού και αυτοκίνητο στις εγκαταστάσεις βενζινάδικου συμφερόντων του Γιάννη Σκαφτούρου, στον Ασπρόπυργο, και με την απειλή καλάσνικοφ και πιστολιών ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και πυρπόλησαν εγκαταστάσεις και βυτιοφόρα. Επτά ημέρες αργότερα οι λαθρέμποροι τσιγάρων με ένα βαν και δύο αυτοκίνητα φτάνουν σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο, ακινητοποιούν τους εργάτες του παράνομου εργοστασίου τσιγάρων και πυρπολούν την εγκατάσταση. Το παράνομο εργοστάσιο διαχειρίζονταν ο «θείος Τζο», σύμφωνα με την Αστυνομία.

Είχαν προηγηθεί η εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας και η δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη και του Διονύση Μουζακίτη στον Κορυδαλλό. Σημειώνεται ότι ως εκτελεστές στις τρεις δολοφονίες φέρεται ότι είναι ένας 40χρονος ομογενής, έγκλειστος στις Φυλακές Λάρισας, ένας 39χρονος που έχει συλληφθεί, επίσης, και ακόμη ένα άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί, αλλά βρέθηκε γενετικό του υλικό στην κλεμμένη μηχανή που χρησιμοποίησαν στη δολοφονία Σκαφτούρου και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για να παρακολουθούν τον Ρουμπέτη. Την ίδια ώρα οι Αρχές αναζητούν κι έναν 21χρονο από τη Θεσσαλονίκη, που ειδικευόταν στους εμπρησμούς και «καμάρωνε» συνομιλώντας με φίλους του στα social media.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα