Ελεύθερος με εγγύηση ο «Τάκης ο Αλβανός»

Ο βαρυποινίτης, φίλος του διαβόητου Αλκέτ Ριτζάι, συνελήφθη σε έλεγχο διαβατηρίων στο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία

Αλβανός βαρυποινίτης συνελήφθη σε έλεγχο διαβατηρίων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»! Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση την έκρηξη. Ο συλληφθείς από την Αλβανία ήταν γνωστός ως «Τάκης» ή «Νότης» στην Ελλάδα, φίλος του διαβόητου Αλβανού κακοποιού Αλκετ Ριτζάι, και έχει βαρύ ποινικό παρελθόν, αλλά και διασυνδέσεις με την Greek Mafia και σκληρούς ποινικούς. Ο 48χρονος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια του Αεροδρομίου, όπου και διαπιστώθηκε πως σε βάρος του υπήρχε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση έκρηξη σε αυτοκίνητο και άλλα.

Ο 48χρονος Αλβανός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, με εγγυοδοσία 10.000 ευρώ, και πλέον αναμένεται το δικαστικό συμβούλιο να αποφανθεί για την περαιτερω ποινική μεταχείρισή του. Ο «κολλητός» του Ριτζάι συνελήφθη επιστρέφοντας σκόπιμα από το Λονδίνο «για να απολογηθεί για το ένταλμα σε βάρος του και με δεδομένη τη σύλληψή του κατά τον έλεγχο διαβατηρίων», όπως επεσήμανε ο συνήγορός του Χρήστος Μαυρομάτης. Τα στοιχεία εμπλοκής του στη δικογραφία αποδίδουν έμμεσα ρόλο εμπλοκής στην έκρηξη στο παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα το οποίο εξερράγη εκ κινήσει στην Αττική Οδό, μέσα στο οποίο επέβαιναν δύο Αλβανοί, οι οποίοι εξαϋλώθηκαν. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο 48χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για εμπλοκή στην ένοπλη επίθεση που έγινε στο μπαρ Joy, της Γλυφάδας, τον Οκτώβριο του 2017, στην οποία σκοτώθηκε ένα άτομο από την Αλβανία και τραυματίστηκαν ακόμη τρία. Για την υπόθεση αυτή στη συνέχεια είχε απαλλαχθεί με βούλευμα. Ο «Τακης ο Αλβανός» είχε συλληφθεί και το 2021 (21/01) έπειτα από τυχαίο έλεγχο που έκαναν άνδρες της Ασφάλειας Λαμίας σε πολυτελές BMW τζιπ, όπου επέβαιναν ο ίδιος, ένας τότε 50χρονος επιχειρηματίας με όνομα στη μαφία των νοτίων προαστίων, καθώς και ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι, που μόλις είχε πάρει άδεια από τις φυλακές και τον είχαν παραλάβει. Μετά τη σύλληψή του, ο 48χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ο Αλκέτ Ριτζάι και ο επιχειρηματίας, που δήλωνε και αθλητικός παράγοντας, μετά την προσαγωγή τους και εφόσον δεν εκκρεμούσε σε βάρος τους ένταλμα αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο Αλβανός «Τάκης» προφυλακίστηκε, αλλά λίγο καιρό μετά βγήκε από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους. Η «συνάντηση» των τριών ποινικών στη Λαμία είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην Ασφάλεια Αττικής.


Οταν παγίδεψε Αυστριακούς σε ενεχυροδανειστήριο το 2015

Βίος και πολιτεία είναι ο «Τάκης» ο Αλβανός, που συνελήφθη στο αεροδρόμιο και τον οποίο «δείχνουν» κατά καιρούς οι Αρχές ως «διαβόητο κακοποιό». Ο «Τάκης» μαζί με άλλους κατηγορήθηκε πως στις 22 Οκτωβρίου 2015 παγίδεψε μέσα σε ενεχυροδανειστήριο της οδού Ευτυχίδου στο Παγκράτι δύο Αυστριακούς μανιακούς συλλέκτες χρυσού, αφού ήταν η περίοδος που οι Ελληνες, στη δίνη των Μνημονίων, ξεπουλούσαν τα πάντα…

Στο κόλπο ήταν και ο 43χρονος Ελληνας ενεχυροδανειστής, που πριν καν παραδώσει τα 19 κιλά χρυσού έβαλε συνεργούς του να αρπάξουν απ’ τους ξένους επενδυτές τη βαλίτσα με τα 600.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του ανταλλακτηρίου-ενεχυροδανειστηρίου μόλις κατέφθασαν οι Αυστριακοί λεφτάδες προσποιήθηκε πως πάει να τους φέρει τις πλάκες χρυσού, καθώς εγκυμονούσε κίνδυνος αν φυλάσσονταν προκαταβολικά στο κατάστημά του.

Τους κλείδωσαν μέσα

Οταν όμως αποχώρησε, λίγο μετά εισέβαλαν άλλοι Αλβανοί συνεργοί, που τους άρπαξαν τη βαλίτσα και τους κλείδωσαν μέσα, ενώ για να γίνουν πιο πιστευτοί όταν κατέβασαν τα ρολά φυλάκισαν στο ενεχυροδανειστήριο την Αλβανίδα υπάλληλο αλλά και έναν 30χρονο Αλβανό. Τη σκηνοθετημένη ληστεία σχεδίασε ο 43χρονος σεσημασμένος για κλοπή ιδιοκτήτης, αλλά την εκτέλεση φέρεται ότι σχεδίασε ο «Τάκης».

Στη σκηνοθετημένη ληστεία συνέβησαν όμως και κωμικοτραγικά, καθώς ο 43χρονος «εγκέφαλος» είχε δίπλα του έναν Αλβανό, ο οποίος επικοινωνούσε στην αλβανική γλώσσα με τον 30χρονο ομοεθνή του που ήταν μέσα στο κατάστημα μέσω της εφαρμογής Viber, προκειμένου να καθυστερήσει τα θύματα για να γίνει η ληστεία και να διευκολύνει τους δράστες. Η μεταφορά των εντολών φαίνεται ότι είχε πολλές ασάφειες και κενά, καθώς οι δράστες της ληστείας κλείδωσαν στο κατάστημα τον 30χρονο συνεργό, κατεβάζοντας με το κοντρόλ τα ρολά!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα