Η νομική βάση της Νεμέσεως

Απόσπασμα από το εξώδικο που έστειλαν αγανακτισμένοι πολίτες στους βουλευτές του νομού Πιερίας: «Επειδή εντός των προσεχών ημερών επίκειται η ψήφιση και νέου επαχθέστερου Μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του Ελληνικού Λαού και ενός εκάστου των θιγομένων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή οποιοδήποτε νέο μνημόνιο. Σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε ποινική δίωξη για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών. […] Ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους μιας κοινωνικής – εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922, του 1974 ή ακόμη και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου».

Παρόμοιο περιεχόμενο είχε το εξώδικο που έλαβαν οι βουλευτές Χανίων από την κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών του νομού: «Εσείς οφείλατε να ενημερώσετε τους Ελληνες Πολίτες για το περιεχόμενο των Δανειακών Συμβάσεων, οι οποίες έδεσαν χειροπόδαρα την Εθνική Κυριαρχία και την Εθνική Περιουσία της Ελλάδος, πλην ουδέν επράξατε. Εάν δεν πράξετε τούτο, έστω και τώρα, ουδεμία απολύτως δικαιολογία θα έχετε. Θα είστε επίορκοι και θα παραδοθείτε εις την Ιστορίαν ως τέτοιοι, εμείς δε σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι επιφυλασσόμεθα να σας καταγγείλουμε και δημοσίως περί αυτού, ως και να ενεργήσουμε κάθε τι άλλο αναγκαίο και νόμιμο εναντίον σας».

Τα ίδια συνέβησαν και στους νομούς Ηλείας και Ηρακλείου. Οι βουλευτές προειδοποιούνται από τον λαό να μην ψηφίσουν τη μετεξέλιξη του Μνημονίου, το «Μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα διάλυσης της χώρας.

Η Νέμεσις αρχίζει να αποκτά νομική βάση και ερείσματα. Αν οι κρατούντες δεν… συναινέσουν να απονεμηθεί Δικαιοσύνη, ο λαός είναι αποφασισμένος να την επιβάλει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα