Το παρακράτος ως «ιππικό»

Αρκετές προπαγανδιστικές ταινίες «γουέστερν» είχαν ως βασικό άξονα εξέλιξης της πλοκής τους τη σύγκρουση των «κακών» Ινδιάνων και των «καλών» εποίκων από τις χώρες της Ευρώπης – αυτών που σήμερα αποκαλούμε «Αμερικανούς». Οταν χωριά ή οχυρά των εποίκων πολιορκούνταν από τις ορδές των αλαλαζόντων ιθαγενών και όλα έδειχναν χαμένα από χέρι, ξάφνου εμφανιζόταν το ιππικό και καθάριζε το τοπίο.

Τούτο το σεναριακό εύρημα το είδαμε και στα χθεσινά επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος. Ο έποικος από τη Μινεσότα, ευρισκόμενος σε τρομερά δύσκολη θέση από την πολιορκία εκατοντάδων χιλιάδων ιθαγενών τους οποίους ξεκληρίζει η πολιτική του, καθώς και από αποστασιοποιήσεις βουλευτών από τη γραμμή του, χρειάστηκε την επέμβαση του «ιππικού» του, των κουκουλοφόρων, για να σώσει (προς στιγμήν) κάποια προσχήματα.

Ενώ οι «αντιεξουσιαστές» επί τρεις εβδομάδες… ρέμβαζαν αμέριμνοι στα μέρη που συχνάζουν και δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο πλευρό των αναρίθμητων αγωνιζόμενων Ελλήνων, χθες θυμήθηκαν το Μεσοπρόθεσμο και τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος!

Λίγες μολότοφ, μερικά καδρόνια και πέτρες από ξηλωμένα πεζοδρόμια «αξιοποιήθηκαν» για να ρίξουν την μπάλα στην εξέδρα και να περάσουν σε δεύτερη ειδησεογραφική μοίρα η πάνδημη αποδοκιμασία της κυβέρνησης, η παραίτηση Λιάνη και η δέσμευση του Αλέκου Αθανασιάδη, βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Αξια σχολιασμού είναι επίσης το βίντεο και οι φωτογραφίες που δείχνουν «εργάτες» να μεταφέρουν καδρόνια, υπό τα αδιάφορα βλέμματα αστυνομικών, κοντά σε χώρο διαδήλωσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Κοκκαλάκης είπε σε ΜΜΕ ότι ήταν όργανα της τάξεως που μετέφεραν υλικό το οποίο είχε κατασχεθεί από αλλοδαπό που πήγαινε να το κρύψει και τον συνέλαβαν.

Πολύ περίεργα πράγματα σε εξαιρετικά ύποπτη χρονική συγκυρία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα