Μοριακά τεστ δωρεάν για όλους

Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μια υπόθεση που ο λαός έχει πάρει στα σοβαρά και η κυβέρνηση όχι και τόσο. Αυτό δεν έχει παύσει να αποδεικνύεται εδώ και σχεδόν δύο έτη. Οι πολίτες κάνουν θυσίες και οι κυβερνώντες όχι. Οι πολίτες έχουν σχεδόν μηδενίσει τις κοινωνικές -και σε πολλές περιπτώσεις τις επαγγελματικές- δραστηριότητές τους εφαρμόζοντας τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, αλλά εκείνοι που χειρίζονται τις δημόσιες υποθέσεις, όπως ο πρωθυπουργός, διάγουν βίο ανέφελο, δίχως να έχουν κάνει κάποια οικονομική θυσία προς όφελος των πολλών.

Οι μεν κλειδαμπαρώθηκαν στα σπίτια τους και τους επιβάλλονταν δυσανάλογα με τα εισοδήματά τους πρόστιμα αν τοποθετούσαν τη μάσκα λίγο πιο χαμηλά από το προβλεπόμενο και ο πρωθυπουργός της χώρας έκανε αμέριμνος ποδηλατάδες στην Πάρνηθα και κορονοτσιμπούσια στην Ικαρία, δίχως κάποιος από τους θεσμικούς παράγοντες ή τους κομματικούς ομοτράπεζούς του να τολμήσει να του θυμίσει τις υποχρεώσεις του.

Τώρα οι ανεμβολίαστοι Ελληνες έχουν υποβληθεί στη δαπανηρή βάσανο των rapid tests. Η κυβέρνηση, λειτουργώντας εκδικητικά, τους έχει υποχρεώσει όχι μόνο να κάνουν rapid tests για να πηγαίνουν στις εργασίες τους, αλλά και να τα πληρώνουν κιόλας – ενώ συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η υγεία του λαού μας.

Κι αυτά τα rapid tests, που τόσο έχουν κοστίσει στους φορολογουμένους, αποδεικνύονται άχρηστα. Ανακοίνωση του αμερικανικού ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA) ανέφερε ότι «τα προκαταρκτικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι τα τεστ αντιγόνων πράγματι ανιχνεύουν τη μετάλλαξη Oμικρον, αλλά η ευαισθησία τους είναι μειωμένη» και συνιστούσε σε όποιον λάβει αρνητικό αποτέλεσμα σε rapid test αλλά υποπτεύεται ότι έχει μολυνθεί, «να κάνει μοριακή εξέταση (τεστ PCR)».

Είναι προφανές ότι μια τετραμελής οικογένεια δεν μπορεί να ξοδεύει περίπου 200 ευρώ κάθε φορά που πρέπει να κάνει μοριακό τεστ. Η κυβέρνηση, που δεν έχει πάψει να διαφημίζει το ενδιαφέρον της για τη δημόσια υγεία, ας προβλέψει δωρεάν μοριακά τεστ για όλους – τουλάχιστον για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι να ξεπεράσουμε τον σκόπελο της μετάλλαξης Oμικρον.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα