Το ψέμα έχει «κοντά ποδάρια»

Σοκ έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία επίσημο έγγραφο του ΕΟΔΥ στο οποίο υπάρχει επίσημη παραδοχή πως έως την 1η Μαρτίου 2022 οι ασθενείς από Covid-19 που πέθαναν εκτός ΜΕΘ ήταν 16.519 και πως ο μέσος όρος παραμονής διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και πρόχειρους αναπνευστήρες ήταν 4,7 μέρες.

Τελικά, τα ψέματα της κυβέρνησης για «υποδειγματική» διαχείριση της πανδημίας είχαν πολύ «κοντά ποδάρια». Οι επίσημοι φορείς φέρνουν στο φως ντοκουμέντα που ακυρώνουν όλους τους ωραιοποιητικούς ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, διαφόρων «εμπειρογνωμόνων» αλλά και ΜΜΕ, τα οποία λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν σαν κυβερνητικές ντουντούκες.

Η «δημοκρατία» δεν ακολούθησε την πεπατημένη της συσκότισης της αλήθειας και της παραποίησης της σκληρής πραγματικότητας. Επί μήνες και στην αρθρογραφία και στα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν στις σελίδες μας γίνονταν διαρκείς καταγγελίες για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ.

Αυτήν την κατάσταση, μάλιστα, την έλλειψη και σε προσωπικό και σε πόρους και σε υποδομές, την είχαμε συνδέσει ευθέως με τους χιλιάδες θανάτους από τον κορoνοϊό, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν η κυβέρνηση έκανε τα στοιχειώδη για να θωρακίσει τη χώρα μας – τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την υγειονομική περίθαλψη.

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα και οφείλουμε να τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Εδώ και καιρό οι αριθμοί των απωλειών από Covid-19 δείχνουν ότι κάτι πηγαίνει πάρα πολύ στραβά όχι μόνο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά στο ΕΣΥ, στο υπουργείο Υγείας και συνολικά στην κυβέρνηση. Υπάρχει και πολλή ασχετοσύνη και προχειρότητα σε υψηλότατα κλιμάκια του κρατικού μηχανισμού αλλά και απροθυμία να γίνει το σωστό για τον λαό μας – κι αυτό το σωστό είναι η ενδυνάμωση του ΕΣΥ με προσωπικό και υποδομές.

Οι αποκαλύψεις για τα χιλιάδες θύματα της κυβερνητικής ανικανότητας προκαλούν συναισθήματα απογοήτευσης και οργής στους Eλληνες πολίτες, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια κατηγορούνται από την κυβέρνηση ότι εκείνοι ευθύνονται για την κατάσταση που έχει προκύψει…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα