Οικογενειακή ευθύνη και σκουπιδοριάλιτι

Όσα αντικρίζουν οι τηλεθεατές σε διάφορα ριάλιτι παραπέμπει σε εικόνες Βαβυλώνας, Σοδόμων και Γομόρρων, σημείων του χάρτη και του χρόνου όπου βασίλευαν η απόλυτη παρακμή, η παράνοια, η αναξιοπρέπεια, η αποχαλίνωση των ηθών και η αποκτήνωση των ανθρώπων. Είναι τόσο ρυπαρά όσα λέγονται και γίνονται στις τηλεοπτικές χωματερές, ώστε συνιστά υποβάθμιση του προγράμματος ακόμα και η λεκτική περιγραφή τους σε εκπομπές σταθμών που σχολιάζουν αποσπάσματα από ριάλιτι.

Είναι ματαιοπονία να προσπαθεί κάποιος να… συνετίσει τους ιδιοκτήτες των σταθμών που μεταδίδουν τέτοια σκουπίδια. Οι καναλάρχες δεν πρόκειται να βελτιώσουν το πρόγραμμα που εκείνοι επιλέγουν. Έχουν φτάσει σε αυτά τα επίπεδα ισχύος εκμεταλλευόμενοι τη δυναμική της εκάστοτε πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής «μόδας». Τα μηνύματα που εκπέμπονται τις τελευταίες δεκαετίες από τις οικονομικές, πολιτικές και πνευματικές «ελίτ» των χωρών της Δύσης είναι αυτά που έχουμε όλοι αντιληφθεί. Δηλαδή, αμφισβήτηση της αξίας της οικογένειας, που αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα των κοινωνιών μας, γκρέμισμα των παραδοσιακών αξιών, εθνοαποδόμηση, αποχριστιανοποίηση και αντικατάσταση του κόσμου που γνωρίζουμε με μια εφιαλτική δυστοπία. Οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερο νόημα στην επανάληψη τον αυτονόητων. δηλαδή, στην καταγγελία της χυδαιότητας, της κακογουστιάς, του μισελληνισμού και του αντιχριστιανικού πνεύματος, που εκπέμπονται διαρκώς από τις ζώνες υψηλής τηλεθέασης κυρίαρχων τηλεοπτικών σταθμών.

Ο ρόλος των πολιτών πρέπει να είναι συμμετοχικός, θετικός, δημιουργικός – και δημιουργία είναι να αναλάβουν οι οικογένειες τη διαπαιδαγώγηση αλλά και τον καθορισμό των μέσων και των μεθόδων της ψυχαγωγίας τους. Όσες δυσχέρειες και αν αντιμετωπίζει η κρατική τηλεόραση παραμένει σκάλες ανώτερη και ποιοτικότερη από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Υπάρχουν, επίσης, ο μαγικός κόσμος του βιβλίου, οι εφημερίδες, το θέατρο, οι ανοιχτοί δημόσιοι χώροι, όπου οι πολίτες επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν. Επιλογές υπάρχουν και είναι πολύ περισσότερες και χρησιμότερες για το έθνος, τη νέα γενιά και τους ενηλίκους απ’ ό,τι οι τηλεοπτικές χαβούζες που ανακυκλώνουν πνευματικά λύματα.

Και παραμένει επίσης στη διάθεση των πολιτών το απόλυτο όπλο, το τηλεκοντρόλ, το οποίο μπορεί να τερματίσει με ένα απλό πάτημα του πλήκτρου κάθε αθλιότητα που μεταδίδεται από τα κανάλια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα