Θέλουμε βουλευτές, όχι… μπίζνεσμεν

Η ανάπτυξη που διαρκώς εξαγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τύπου Κωνσταντίνου Μαραβέγια. Ο κ. Μαραβέγιας είναι βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και φανατικός υπέρμαχος του αναπτυξιακού νόμου – μια και έχει αγορεύσει με θέρμη υπέρ του στη Βουλή.

Αυτός ο νόμος θα μπορούσε να έχει κάνει τον βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. πλούσιο, μια και ο κ. Μαραβέγιας με ανάρτησή του στο διαδίκτυο παραδέχεται ότι «το 2021, υπό σύσταση εταιρία (μονοπρόσωπη ΙΚΕ) με διαχειρίστρια και αποκλειστική μέτοχο τη σύζυγό μου Μαρία Τόπα, υπέβαλε αιτήσεις ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο για δύο επενδυτικά σχέδια: τη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Ατομα με Αναπηρία. Αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν αμφότερα τα business plans, ύψους 2.600.000 ευρώ και 1.600.000 ευρώ αντίστοιχα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια υπό σύσταση εταιρία, η οποία, όλως τυχαίως, ανήκει στη σύζυγο του βουλευτή, φάνταζε τόσο ελπιδοφόρα στα μάτια των αξιολογητών της, ώστε εγκρίθηκαν τα επιχειρηματικά σχέδιά της, ύψους 2.600.000 ευρώ και 1.600.000 ευρώ!

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Μαραβέγιας, παρόλο που υποχρεώθηκε να ψελλίσει δικαιολογίες για το σκαστό σκάνδαλο της προέγκρισης της χρηματοδότησης της εταιρίας της συζύγου του, δεν έπαψε να συμπεριφέρεται με το θράσος που χαρακτηρίζει όλους όσοι θεωρούν ότι δεν θα λογοδοτήσουν. Οταν σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού προκλήθηκε από τον διευθυντή της «δημοκρατίας» Δημήτρη Ριζούλη να απαντήσει τι ακριβώς θα επένδυε η επιχείρηση της γυναίκας του (μια και δεν είχε σημαντικά κεφάλαια και δικαίωμα τραπεζικού δανεισμού), εκείνος απάντησε «με αέρα»!

Ο κ. Μαραβέγιας μπορεί να συνηθίζει να επενδύει με «αέρα», αλλά η πατρίδα μας δεν έχει καμιά ανάγκη από αεριτζήδες επενδυτές. Χρειάζεται βουλευτές με ήθος, κατανόηση των αναγκών του λαού και δημοκρατική ευαισθησία για να πράττουν τα αυτονόητα.

Φαινόμενα τύπου Μαραβέγια δεν στιγματίζουν μόνο τα πολιτικά πρόσωπα που συμπεριφέρονται έτσι, αλλά και τους επικεφαλής των σχηματισμών τους, που δεν τους αποπέμπουν κακήν κακώς και από το κόμμα και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο λόγος γίνεται, φυσικά, για τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα