Υποκρισία της Δύσης για την Τουρκία

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία καταδικάστηκε με τον πιο ηχηρό τρόπο από τις χώρες της Ε.Ε., τις ΗΠΑ και τα κράτη της Κοινοπολιτείας, αλλά οι επιθέσεις της Τουρκίας σε Ιράκ και Συρία έχουν περάσει… απαρατήρητες.

Ο επίδοξος νεοσουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρήκε αφορμή από το -κατά αρκετούς αναλυτές προβοκατόρικο- τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη και άρχισε μπαράζ βομβαρδισμών στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία, όπου υπάρχουν, σύμφωνα με την επίσημη τουρκική άποψη, «βάσεις» τρομοκρατών.

Ένας από τους στόχους των βομβαρδισμών ήταν η κουρδική πόλη Κομπάνι, η οποία αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα οχυρά του ελεύθερου κόσμου, όταν το Ισλαμικό Κράτος προσπαθούσε να επεκταθεί περαιτέρω. Οι Κούρδοι του Κομπάνι αντιστάθηκαν στη βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους πολεμώντας σε μάχες που έκριναν το μέλλον ολόκληρης της περιοχής. Τότε οι δυτικοί «σύμμαχοι» των Κούρδων επευφημούσαν τη γενναιότητα και την αυταπάρνηση των πολεμιστών του Κομπάνι. Τώρα που τους επιτίθενται οι Τούρκοι αντιμετωπίζονται ως τρομοκράτες – κι αυτό επειδή το λέει ο Ερντογάν.

Η υποκρισία της Δύσης στο κουρδικό ζήτημα δείχνει τον βαθμό της εξάρτησης (οικονομικής, ψυχολογικής και πολιτικής) που έχουν οι ελίτ της από την Τουρκία. Αυτή η χώρα, η οποία στήθηκε πάνω στα οστά των γενοκτονημένων λαών, εθνοτήτων και μειονοτήτων, φαίνεται να έχει μια διαρκή… ασυλία για οτιδήποτε απάνθρωπο διαπράττει. Μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και μια τρομοκρατική ενέργεια αμφιλεγόμενης «πατρότητας» για να βομβαρδίσει χώρες και να μετατρέψει εν μια νυκτί τους ηρωικούς Κούρδους αγωνιστές του Κομπάνι σε… στόχους!

Η ίδια υποκρισία της Δύσης για τις τουρκικές αθλιότητες ισχύει και σε ό,τι αφορά τον Ελληνισμό. Η Δύση, που υποτίθεται ότι μάχεται για το απαραβίαστο των συνόρων, έχει «λησμονήσει» ότι οι Τούρκοι απειλούν καθημερινά την Ελλάδα με εισβολή, ενώ το 1974 εισέβαλαν στην Κύπρο και κατέχουν περίπου το 38% της επικράτειάς της, το οποίο εποίκισαν με ασιατικούς πληθυσμούς, ενώ δεν αναγνωρίζουν καν την Κυπριακή Δημοκρατία, που είναι μέλος της Ε.Ε.!

Ο δυτικός ανθρωπισμός λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα