47 φορές πιο θανατηφόρος από τη γρίπη ο κορονοϊός

Την ώρα που έρχονται στη δημοσιότητα στοιχεία που σοκάρουν, Γερμανία και ΗΠΑ αλληλοκατηγορούνται για κλοπές μασκών!

Ποιο είναι το πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας από τον νέο κορονοϊό; Ενδεχομένως η απάντηση δεν θα δοθεί ποτέ με ακρίβεια – ίσως αυτό να συμβεί μόνο μετά το τέλος της μάχης με την πανδημία. Μέχρι στιγμής, όμως, τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει το 1.000.000, οι νεκροί υπερβαίνουν τους 60.000, ενώ ανάρρωσαν 227.656 ασθενείς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία λοιπόν του worldometers.info, το ποσοστό θνησιμότητας κυμαίνεται στο 4,7%, όταν το αντίστοιχο της εποχικής γρίπης είναι γύρω στο 0,1% και της πνευμονίας στο 0,2% στις πλουσιότερες χώρες, κάτι που καθιστά τον Covid-19, βάσει στατιστικής, σχεδόν 47 φορές πιο θανατηφόρο από την κοινή γρίπη!

Οι τέσσερις παράγοντες που επηρεάζουν το ποσοστό θνησιμότητας, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάικ Ράιαν, είναι τo προφίλ των ατόμων που μολύνονται, σε ποιο στάδιο έχει φτάσει η επιδημία στη χώρα, πόσα τεστ για τον κορονοϊό διεξάγει η συγκεκριμένη χώρα και ο βαθμός ανταπόκρισης στην πανδημία των εθνικών συστημάτων υγείας.

Ισχυρισμοί

Τα στοιχεία για την πανδημία είναι «παντελώς αβάσιμα», σύμφωνα με τον καθηγητή Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου του Στάνφορντ Τζον Ιωαννίδη. «Δεν ξέρουμε αν αποτυγχάνουμε να εντοπίσουμε τις μολύνσεις σε ποσοστό 3% ή 300%» λέει. Αν αυτοί που επιβιώνουν από τον Covid-19 είναι πολλές χιλιάδες περισσότεροι απ’ όσους γνωρίζουμε, τότε οι τρέχουσες εκτιμήσεις για το ποσοστό θνησιμότητας είναι πολύ υψηλές.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται ο «πόλεμος της μάσκας». Για «σύγχρονη πειρατεία» κατηγορεί ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες το Βερολίνο, σε μια πολύ περίεργη υπόθεση, κατά την οποία, σύμφωνα με τα φαινόμενα, οι αμερικανικές Αρχές κατάσχεσαν στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη ένα αεροσκάφος που θα μετέφερε 400.0000 προστατευτικές μάσκες στη Γερμανία.

Εν τω μεταξύ ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται. Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει σκοτώσει περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, από τους οποίους σχεδόν το 85% στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Γαλλία και τη Βρετανία, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου. Η Ισπανία είδε για τρίτη συνεχή ημέρα μείωση του αριθμού νέων θανάτων, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η έξαρση έχει τελειώσει.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε 674 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, φέρνοντας το σύνολο των νεκρών σε 12.418. Στην Ιταλία έχασαν τη ζωή τους άλλοι 681 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.805 νέα κρούσματα.

Στη δίνη του κυκλώνα του Covid-19 φαίνεται πως μπαίνει και η Γαλλία, η οποία μετρά 7.650 νεκρούς, καθώς 441 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο στη χώρα. Αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί και στο Βέλγιο, με 164 νέους θανάτους και 186 στην Αυστρία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα