Τεράστια δημοσιογραφική επιτυχία της «Δημοκρατίας»

Πάταγο προκάλεσε η παγκόσμια αποκλειστικότητα που εξασφάλισε η «δημοκρατία» στο φύλλο του Σαββάτου, με την επιστημονική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να δηλώνει στην εφημερίδα μας ότι οι επιπτώσεις των lockdowns θα είναι δραματικές για πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Η Σούμια Σουαμινάθαν, μιλώντας πρώτη φορά σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης, δεν μάσησε τα λόγια της και τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία ενίσχυσης των δημόσιων συστημάτων υγείας.

Η συνέντευξη αναπαράχθηκε από αρκετά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ενώ οι κοινοποιήσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεπέρασαν τις 1.000. Οπως αποδείχτηκε, τα θέματα που έθιξε η επιστημονική διευθύντρια του ΠΟΥ απασχολούν πολύ την κοινή γνώμη και αφορούν ζητήματα που η Πολιτεία συνεχίζει να μη λαμβάνει σοβαρά υπόψη.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που εκπρόσωπος του παγκόσμιου θεσμικού φορέα για την υγεία αναγνωρίζει και προειδοποιεί ότι αυτά που έρχονται μόλις η πανδημία κάνει τον κύκλο της θα είναι καταστροφικά, οδηγώντας στην κοινωνική περιθωριοποίηση και τον οικονομικό αποκλεισμό ανθρώπους που έως τώρα έχουν μια αξιοπρεπή ζωή.

Σε αντίθεση με τους συναδέλφους της, που με τα λόγια τους «χαϊδεύουν τα αυτιά» των κυβερνώντων, η δρ Σουμινάθαν τόλμησε και κάλεσε, μέσω της εφημερίδας «δημοκρατία», στη λήψη μέτρων για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους αλλά και των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα