Το Ισραήλ έχει ήδη εμβολιάσει 1.400.000 πολίτες σε λίγες μέρες

Με πρόγραμμα που τρέχει ταχύτατα βάζει τα γυαλιά στην Ε.Ε.

Με αξιοζήλευτη μεθοδικότητα, αξιοποιώντας κάθε στέλεχος και μέλος του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας και την έμπρακτη βοήθεια του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεών του, το Ισραήλ με ένα αυστηρό πρόγραμμα 24ωρης διάρκειας, επί επτά ημέρες την εβδομάδα, έχει καταφέρει να εμβολιάσει σχεδόν 1.400.000 πολίτες του!

Αυτό το γεγονός αφενός το βάζει ψηλά στη σχετική «κούρσα» σε παγκόσμιο επίπεδο και αφετέρου εκθέτει ανεπανόρθωτα ισχυρότερες οικονομικά χώρες ή μπλοκ χωρών -όπως το ευρωπαϊκό- που επιμένουν να κωλυσιεργούν στο θέμα που έχει βέβαια τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος εν μέσω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με την αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών και των στατιστικών, υπολογίζεται ότι μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων σχεδόν 1.400.000 Ισραηλινοί -δηλαδή περίπου το 1/6 του πληθυσμού της χώρας- έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και τώρα αναμένουν να κάνουν τη δεύτερη.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως μόνον την περασμένη Δευτέρα εμβολιάστηκαν σχεδόν 146.000 άτομα, περισσότερα δηλαδή από όσα έχουν λάβει συνολικά το εμβόλιο σε ορισμένες χώρες, όπως ο Καναδάς, η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς έχουν στηθεί εμβολιαστικά κέντρα ακόμη και σε κλειστά αθλητικά κέντρα με τη συνδρομή εφέδρων του στρατού.

Πρακτικά λοιπόν αυτό σημαίνει πως το Ισραήλ χτίζει σιγά σιγά το «τείχος της ανοσίας» που απαιτείται ώστε να βγει μια ώρα αρχύτερα στην κανονικότητα, μια και έχει εμβολιάσει ήδη πάνω από το 12% των πολιτών. Έχοντας εκπονήσει σχέδιο λοιπόν, εγκαίρως, όπως μαρτυρά και η πορεία των γεγονότων, αξίζει να σημειωθεί πως το Ισραήλ παρήγγειλε μεγάλες ποσότητες δόσεων και των τριών εμβολίων που χρησιμοποιούνται σε δυτικές χώρες, προτού αυτά λάβουν επίσημη έγκριση. Είναι χαρακτηριστικό δε πως το deal με τη Μοderna υπεγράφη τον Ιούνιο! Πολύ πριν αρχίσει δηλαδή η κρίσιμη τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών!

Αυτά όμως συμβαίνουν στο Ισραήλ, την ώρα που το δυσκίνητο γραφειοκρατικό μπλοκ των Βρυξελλών προσπαθεί να «μπαλώσει» την ανεπάρκειά του και στο θέμα των εμβολιασμών. Προς το παρόν μάλιστα οι χώρες αρκούνται στην επιβολή νέων σκληρών μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας – και της ελευθερίας. Ειδικά στη Γερμανία ανακοινώθηκαν παράταση και σκληρότερο lockdown έως τα τέλη Ιανουαρίου, με τον περιορισμό των πολιτών να συμπιέζεται σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων στις περιοχές όπου καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων.

Ανάλογα ζοφερή είναι η κατάσταση και στη Γαλλία, όπου μπήκαν -ξανά- στον «πάγο» τα σχέδια για την επαναλειτουργία των εστιατορίων, με το γεγονός να αποτελεί νέο συντριπτικό χτύπημα στη μεσαία τάξη της χώρας. Τέλος, νέοι περιορισμοί αποφασίστηκαν και σε άλλες χώρες, όπως στη Δανία, ενώ οι Ιταλοί θα κρατήσουν κλειστά τα σχολεία έως τις 11 Ιανουαρίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα